İyi günler arkadaşlar, eccetasarim.com adresimize BTK bir uyarı maili göndermiş, adresi Bilgi Teknolojileri Kurumu (info@btk.gov.tr). Mail bu;

Sayın Yetkili,

24 Ekim 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 26680 Sayılı yönetmelik gereğince Yer Sağlayıcı (Hosting firmaları Datacenterlar) ve Erişim Sağlayıcılara (İnternet Erişim Sağlayan Firmalar) yönelik düzenlemeler getirilmiştir. Bu

çerçevede Türkiye’de kendi siteleri üzerinden web tasarımı ve hosting satışı herkes *******ünikasyon Kurumu’na müracaat ederek Faaliyet Belgesi alacaktır. 24 Ocak 2007 tarihinden itibaren belgesi olmayan firmalara yaptırımlar

uygulanacaktır.

Bu tür hizmetleri veren internet sitelerinde iletişim sayfasında Firmanın resmi ünvanı, vergi numarası, adres ve telefonları bulunacaktır. Faaliyet belgesi alan firmaların listesi *******ünikasyon Kurumu’nun sitesinde yayınlanacaktır.

Belgesiz olarak Türkiye’de web tasarım ve hosting satışı yapan firmalara 10.000 YTL ye kadar para cezası uygulanacak. Ayrıca sunucu ipleri Türkiye’de internet erişimi sağlayan servis sağlayıcılar tarafından engellenecektir.

Faaliyet belgesine sahip olmadığınız için de hakkınızda inceleme başlatılmıştır...


Biz bu konuda biraz araştırma yaptık ve kendi sitesinde bir cevap bulduk. Biz server sahibi değiliz, reseller üzerinden hosting hizmeti veriyoruz.

Soru: Reseller olarak hosting hizmeti verenlerin Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi almaları gerekmekte midir?
Cevap: Reseller olarak barındırılan sitelere ilişkin olarak yönetmelikte belirtilen yer sağlayıcı yükümlülükleri (Örneğin; Trafik Bilgisinin tutulması, Hukuka aykırı içeriğin yayından kaldırılması... vd.) bayilik alınan işletme tarafından yerine getirilebiliyorsa Reseller olarak hizmet verenlerin ayrıca Faaliyet Belgesi almalarına gerek olmayabilir.

Buna rağmen bizim web tasarım hizmeti verdiğimiz için hakkımızda bir işlem yapılır mı? Bu olay daha önce başına gelmiş birileri var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Web sitemiz imzamda...