Selamun aleykum, site için aklımda çok fazla konu var. Yazmaya başlasam 2 günde 1 makale yazabilirim herhalde. Fakat canım ciddi anlamda sıkılıyor makale hazırlarken. Yazmayı sevemiyorum. Eskiden başladımmı 1000 kelimeden aşağı yazmazdım. Hatta wmaracidaki konularıma bakarsanız sürekli başlık açıyorum ve ciddi anlamda uzun yazıyorum. Ama iş site için içerik üretmek olunca canım sıkılıyor. 2 sebep var galiba mukemmelliyetciyim, yani bir şey ya mükemmel kusursuz olacak ya hiç olmayacak. Diğeri de kararsızım, karar veremeyince herşey aksıyor.
Makale yazmaya niyetleniyorum ama aylardır tık yok. Canım sıkılıyor. Günde onlarca makale yazan arkadaşlar bunu nasıl başarıyor? Özellikle makale satan arkadaşlar nasıl motive oluyor?
WhatsApp mesajlarım bile her biri 300-500 kelime arasinda :) ama makale yazarken çok sıkılıyorum. Sevdiğim hatta çokça bilgim olan bir konu olsa bile aynı. Özellikle dini konularda yazarken her şeyin sağlam kaynağını eklemek zorunda hissediyorum bu da araştırma süremi arttırıyor. Genelde düşünce yazılarında iyiyim, köşe yazısı tarzındaki. Okuyucular da beğendiğini söylüyor. Kaynak verme gereksinimi olmayınca rahat yazıyorum fakat bu tip yazıların SEO su yapılamıyor. Yani Google dan trafik almak mümkün değil. Google trafiği genelde bilgi içerikleri için. Düşünce yazıları haber sitelerinde olduğu gibi sitenin müdavimleri olduğu zaman okunuyor. Google dan gelen olmadıkça da insanın morali bozuluyor haliyle.
Ne öneriyorsunuz? Düşünce yazıları, köşe yazıları vb SEO nasıl uygulanabilir ki?