Öncelikle bu işi para için yapacaksın. Yani profesyonel fotoğrafçı olacaksın. Bu yüzden ekipmanını bir an önce profesyonel düzeye çıkarman gerekiyor. Prime lens'in sabitliği ve kit lensin kullanışsızlığı seni bu sektörde daha en baştan zorlayacaktır. Bu ekipman ile yapılmaz demiyorum. Ama bir an önce yükseltmen gereken bir ekipmanın var.
Ekipman konusunun sen de farkındasın. Bu yüzden iş kovalama konusuna değineyim. Eğer pek çok kategoride çekim yapabiliyorsan kazanç odaklı stüdyo fotoğrafçılığını öneririm. Ürün çekimleri dışarıda çektiğin fotoğraflardan çok daha fazla kazanç getirir. Ekipmanı biraz daha pahalı olsa da kazancı dış çekimlere nazaran biraz daha fazladır. Bu genel bir bilgidir ve özel durumlarda değişiklik gösterebilir.
Ürün fotoğrafçılığını düşünebilirsin. Photoshop'u yalayıp yuttuğunu düşünmen güzel. Fakat sonu olmayan bir yazılım. Hayal dünyanın sonu yoksa programın da sonu yoktur. Photoshop ile retouch yapabiliyor olman gerekir. Ürün fotoğrafçılığında olsun mankenli çekimlerde olsun rötuş oldukça önemli bir evre. Bu yüzden hem çekimi hem de rötuşu iyi yapabiliyor olman lazım.
Çekimi iyi yapmak için gerekli teknik bilgiye sahipsen zaten donanım konusunda da bilgi sahibisindir. Dış çekimler vakit-nakit konusunda seni istediğin gibi tatmin etmeyebilir. Bir albüm, bikaç çerçeve birkaç da tablo teslim ettiğini düşündüğünde maksimum ne kadar ödeme talep edebilirsin? Ürünlerin hazırlanma süresi ile bu ücreti kıyasladığında kazançlı çıkıyor musun? Bu açılardan değerlendirmen gerekir.
Tüm bunlara tamam dersek eğer kazanç odaklı fotoğraf çekimine elindeki ekipman ile düğün fotoğrafçılığından başlamanı tavsiye ederim. Küçük çaplı işler çıkarıp herhangi bir fotoğrafçı ile anlaşma yapabilirsin. Donanımını yükseltene kadar sezonluk düğün işlerinden hatırı sayılır gelir elde edip donanımına yatırım yapabilirsin. Daha sonrasında stüdyo ortamı kesinlikle şart olacaktır.
Verdiğim tavsiyeleri uzun zamandır tecrübe edip uygulayan biriyim. Umarım faydası olur.