lostyazilim
tr.link

İngilizce Siteler Hakkında Bir Soru

3 Mesajlar 674 Okunma
lstbozum
tr.link

sosyoroit sosyoroit sosyoroit Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ögrenci / Web İşleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 295
  • Beğeniler 47 / 43
  • Ticaret 8, (%100)
Selamlar,

Ben ingilizce içerikli bir site açmak istiyorum. Sizlere yöneltmek istediğim soru şu şekilde yazdığım içerikler hangi ülkelerin arama motorunda yer alacak?

Yani google tr, google usa, google united kingdom gibi ingilizce konuşulan farklı ülkelerin arama sonuçlarında sitemin görülmesi durumunu nasıl yapacağım? Bu ben ingilizce içerik girdiğimde otomatik olarak mı oluşacak?

Aklımdaki soruyu, nasıl anlatacağımı bilemedim. Biraz karmaşık oldu :(

wmaraci
reklam

wpdenizi wpdenizi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 36 / 152
  • Ticaret 1, (%100)
Hiç kimse sitesinin hangi arama motorunda görüneceğini seçmiyor zaten. Google tr de arama yaptığınız da bazen İngilizce sonuçlar, veya farklı olarak google en ile arama yaptığınız da Türkçe sonuçların da sıralandığını görebilirsiniz.
Hreflang etiketi sayesinde, Google arama yapılan lokasyon da kullanılan dilde içerikleri listelemeye çalışır. Yani bu otomatik olarak algılanır ve listelenir.
Soruyu doğru anlamışımdır umarım.

Stanley Stanley WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 7 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşın verdiği yanıta katılmakla beraber, ek olarak index robotlarının (google örümcek) işleyişini ve sitenin ziyaretini hızlandırmak için google arama motorunun farklı lokasyonlardaki uzantılara pinleme yapabilirsin. Google tr,fr pin gibi aramalar yaparsan geniş bir bilgi bulacağını düşünüyorum. Aynı şekilde diğer arama motorları içinde pinleme hizmeti veren online siteler veya arama motorlarının kendine ait sayfasından pinleme yapıp siteni ziyaret eden robotların dikkatini çekebilirsin. Kolay gelsin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al