-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ögrenci / Web İşleri
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Selamlar,
Ben ingilizce içerikli bir site açmak istiyorum. Sizlere yöneltmek istediğim soru şu şekilde yazdığım içerikler hangi ülkelerin arama motorunda yer alacak?
Yani google tr, google usa, google united kingdom gibi ingilizce konuşulan farklı ülkelerin arama sonuçlarında sitemin görülmesi durumunu nasıl yapacağım? Bu ben ingilizce içerik girdiğimde otomatik olarak mı oluşacak?
Aklımdaki soruyu, nasıl anlatacağımı bilemedim. Biraz karmaşık oldu :(
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hiç kimse sitesinin hangi arama motorunda görüneceğini seçmiyor zaten. Google tr de arama yaptığınız da bazen İngilizce sonuçlar, veya farklı olarak google en ile arama yaptığınız da Türkçe sonuçların da sıralandığını görebilirsiniz.
Hreflang etiketi sayesinde, Google arama yapılan lokasyon da kullanılan dilde içerikleri listelemeye çalışır. Yani bu otomatik olarak algılanır ve listelenir.
Soruyu doğru anlamışımdır umarım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşın verdiği yanıta katılmakla beraber, ek olarak index robotlarının (google örümcek) işleyişini ve sitenin ziyaretini hızlandırmak için google arama motorunun farklı lokasyonlardaki uzantılara pinleme yapabilirsin. Google tr,fr pin gibi aramalar yaparsan geniş bir bilgi bulacağını düşünüyorum. Aynı şekilde diğer arama motorları içinde pinleme hizmeti veren online siteler veya arama motorlarının kendine ait sayfasından pinleme yapıp siteni ziyaret eden robotların dikkatini çekebilirsin. Kolay gelsin.