ben sana acık acık konusacam ister darıl ister alın.

birilerinin yönlendirmesine heleki hiç tanımadığın kimselerin fikirlerine ihtiyacın olmasın seni tanımayan biri ne kadar sana yardımcı olabilir bir düşün? kendi firkin olmadığı için hep birilerine sırtını dayamak zorunda kalacak ve bu yuzden hiç bir zaman kendi ürün yada zekanın neticesinde bişiler kazanamayacak ve muhtemelen üniv okuyup aylık maas ile bir şirket yada bir ofiste calısıp kaderine razı geliceksin. bu yuzden başkalarının fikirlerini almak yerine kendi fikirlerini sorgulayıp ben ne yapabilirm diyebilirsin. zaten cevabı kendine verdiğinde burada sorduklarına ihtiyacın olmayacak.

kendim misal 7. sınıf terk biri olarak aylık 15 bin civari kazanıorm ve tek başıma yapıorm bunu ne biri yol gösterdi nede birinin fikrini aldım. tek yaptığım oturup ben ne yapabilirm bu hayattan kimseye muhtaç olmadan sıyrılabilirm dedim. çevremdekileri inceledim analizler yaptım ve neticesinde bende simdi bu şekilde birşeyler başarıyorum ve evliliğimin 2. yılına girdim.
örenciyim ben ya diyip sığınmak, örenciyim param yok demek kendini acındırmak bir çözüm değil. çevremde bulunan ben örenciyim abi param yok diyip kızlara para yedirip ac günler gecirip içkilere para yatırmak yerine fikir üretip kazanc sağla.

ayrıca seni tanımayan biri veya birileri neden sana fikir versin senin ayrıcalığın ne bence hiç bir ayrıcalıgın yok.
o yüzden kimsenin fikrine ihtiyacın olmasın.

sana bu yorumu yaptım cunku en kötü iş yeri bile 2 bin lira aylık veriyor ama senin hedefin bile kücük 2 bin tl 10 ayda nasıl kazanırım ne demek? bence bu kafa yapısındaysan hiç okuma git bir cafede garsonluk yap 10 ayda zaten müdür, şef bişi olursun daha iyi yerlere gelirsin.