Bilgisayar öğretmenliğinde ne tür derslerin verildiğini Hürkal adlı moderatör açıklamıştı. Sandığımız gibi css vs. dersler verilmiyormuş. Bilgisayar mühendisliğindeyse işin elektronik kısmı da var. Yani sen webtasarım istiyorsun o yüzden pc mühendisliği olmaz.
Şunu da demek istiyorum ki. Örneğin Fatih Hayrioğlu. CSS,HTML ve JavaScriptin Türkiyedeki üstadlarındandır. Ama bu işin okulunu okumamış. Onun yerine Çevre mühendisliğini okumuş fakat hiç gerçek mesleğini yapmamış. Örneğin Ali Arslan. WordPress'i bilen bir Türk Ali Arslanı da bilir. Ama Ali Arslan da hukuk okuyor.
Yani bu iş okulla olmaz. İstediğin kadar okula git. İçinde olmadıktan sonra gerisi boş.
Yani ilerde gerçekten ne olmak istediğini kararlaştır ve ona göre bölüm seç. Zaten kursla vs. her şeyi öğrenebilirsin. Ama illa da okula gitmek istersen yazılım mühendisliğini öneririm.
Bu arada bende seninle aynı yaştayım. TM seçtim. Çünkü hukuk okumak istiyorum. Tam ban göre bir bölüm. Olmazsa da seçeneğim bol. :) Webtasarım vs. işleride hobi olarak ya da geliştirirsem kendimi iş olarak yapmak istiyorum.
Ek Olarak: Ayrıca bilişim sistemleri yöneticiliği de var o da güzel bölüm. Sanırım IT Manager oluyor.