lostyazilim
tr.link

Bölüm seçimi?

5 Mesajlar 942 Okunma
acebozum
tr.link

phatgit phatgit WordPress Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek WordPress
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1345
  • Beğeniler 294 / 385
  • Ticaret 21, (%100)
Merhaba arkadaşlar sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum, ben bu sene Lise 1'i bitirdim, ve sene sonunda Eşit Ağırlık seçtim. Sırf sayısaldan korktuğum için. Ancak içimden bir hırs geldi bunu yapacağım diye ve pazartesi günü okula gidip sayısalı seçicem :) Bugün üniversitelerdeki web programlama bölümlerini araştırdım ama pek bişey bulamadım. Buldum aslında, bilgisayar öğretmenliği bölümünde photoshop,css,html,php gibi şeylerin öğretildiğini falan gördüm. Ancak tam emin olamadım, olmak istediğim mesleği az buçuk anlamışsınızdır, bu bölüm üniversitelerde hangi bölüm? Taban puanı kaç? (Kesin sayısaldır onu sormayacağım.) Birde Bilgisayar Öğretmenliği'nde denildiği gibi eğitimler veriliyormu?

elektronikssl
webimgo

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)
Bilgisayar öğretmenliğinde ne tür derslerin verildiğini Hürkal adlı moderatör açıklamıştı. Sandığımız gibi css vs. dersler verilmiyormuş. Bilgisayar mühendisliğindeyse işin elektronik kısmı da var. Yani sen webtasarım istiyorsun o yüzden pc mühendisliği olmaz.
Şunu da demek istiyorum ki. Örneğin Fatih Hayrioğlu. CSS,HTML ve JavaScriptin Türkiyedeki üstadlarındandır. Ama bu işin okulunu okumamış. Onun yerine Çevre mühendisliğini okumuş fakat hiç gerçek mesleğini yapmamış. Örneğin Ali Arslan. WordPress'i bilen bir Türk Ali Arslanı da bilir. Ama Ali Arslan da hukuk okuyor.
Yani bu iş okulla olmaz. İstediğin kadar okula git. İçinde olmadıktan sonra gerisi boş.
Yani ilerde gerçekten ne olmak istediğini kararlaştır ve ona göre bölüm seç. Zaten kursla vs. her şeyi öğrenebilirsin. Ama illa da okula gitmek istersen yazılım mühendisliğini öneririm.
Bu arada bende seninle aynı yaştayım. TM seçtim. Çünkü hukuk okumak istiyorum. Tam ban göre bir bölüm. Olmazsa da seçeneğim bol. :) Webtasarım vs. işleride hobi olarak ya da geliştirirsem kendimi iş olarak yapmak istiyorum.

Ek Olarak: Ayrıca bilişim sistemleri yöneticiliği de var o da güzel bölüm. Sanırım IT Manager oluyor.
phatgit

kişi bu mesajı beğendi.

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)
Bende senin gibi sayısaldan nefret ettiğim için sözele geçtim. Tüm güzel meslekler sayısalda var maalesef. Sözel bölümünden istediğim o bölümlere gelemem ama Ghost'un söylediği gibi, hobi olarak bu işleri yapacağımı düşünüyorum. Soruna pek cevap veremedim sadece seninel ortak görüşteyiz kardeşim :)

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Sayısal candır özellikle fizik ve kimya :)

Ek Olarak: Sayısal candır özellikle fizik ve kimya :)

wmaraci
wmaraci

acemiphoto acemiphoto WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 314
  • Beğeniler 41 / 50
  • Ticaret 0, (%0)
Bende Lise 2 ye geçtim.Bizde alan seçimi yok :D Zorla Sayısal ...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al