-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
WordPress
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Merhaba arkadaşlar sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum, ben bu sene Lise 1'i bitirdim, ve sene sonunda Eşit Ağırlık seçtim. Sırf sayısaldan korktuğum için. Ancak içimden bir hırs geldi bunu yapacağım diye ve pazartesi günü okula gidip sayısalı seçicem :) Bugün üniversitelerdeki web programlama bölümlerini araştırdım ama pek bişey bulamadım. Buldum aslında, bilgisayar öğretmenliği bölümünde photoshop,css,html,php gibi şeylerin öğretildiğini falan gördüm. Ancak tam emin olamadım, olmak istediğim mesleği az buçuk anlamışsınızdır, bu bölüm üniversitelerde hangi bölüm? Taban puanı kaç? (Kesin sayısaldır onu sormayacağım.) Birde Bilgisayar Öğretmenliği'nde denildiği gibi eğitimler veriliyormu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Bilgisayar öğretmenliğinde ne tür derslerin verildiğini Hürkal adlı moderatör açıklamıştı. Sandığımız gibi css vs. dersler verilmiyormuş. Bilgisayar mühendisliğindeyse işin elektronik kısmı da var. Yani sen webtasarım istiyorsun o yüzden pc mühendisliği olmaz.
Şunu da demek istiyorum ki. Örneğin Fatih Hayrioğlu. CSS,HTML ve JavaScriptin Türkiyedeki üstadlarındandır. Ama bu işin okulunu okumamış. Onun yerine Çevre mühendisliğini okumuş fakat hiç gerçek mesleğini yapmamış. Örneğin Ali Arslan. WordPress'i bilen bir Türk Ali Arslanı da bilir. Ama Ali Arslan da hukuk okuyor.
Yani bu iş okulla olmaz. İstediğin kadar okula git. İçinde olmadıktan sonra gerisi boş.
Yani ilerde gerçekten ne olmak istediğini kararlaştır ve ona göre bölüm seç. Zaten kursla vs. her şeyi öğrenebilirsin. Ama illa da okula gitmek istersen yazılım mühendisliğini öneririm.
Bu arada bende seninle aynı yaştayım. TM seçtim. Çünkü hukuk okumak istiyorum. Tam ban göre bir bölüm. Olmazsa da seçeneğim bol. :) Webtasarım vs. işleride hobi olarak ya da geliştirirsem kendimi iş olarak yapmak istiyorum.
Ek Olarak: Ayrıca bilişim sistemleri yöneticiliği de var o da güzel bölüm. Sanırım IT Manager oluyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
zer
cakmakenes.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bende senin gibi sayısaldan nefret ettiğim için sözele geçtim. Tüm güzel meslekler sayısalda var maalesef. Sözel bölümünden istediğim o bölümlere gelemem ama Ghost'un söylediği gibi, hobi olarak bu işleri yapacağımı düşünüyorum. Soruna pek cevap veremedim sadece seninel ortak görüşteyiz kardeşim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Sayısal candır özellikle fizik ve kimya :)
Ek Olarak: Sayısal candır özellikle fizik ve kimya :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bende Lise 2 ye geçtim.Bizde alan seçimi yok :D Zorla Sayısal ...