Merhabalar değerli arkadaşlar, Konuyu Yanlış Yere Açtıysam Affınıza Sığınıyorum.
Öncelikle bizden bahsedeyim, 2 aylık bir şirketiz web tasarım grafik tasarım ve hosting satışıyla sektöre giriş yaptık.
Şirketi kurarken planladığımız stratejik yönetim sürecinde Ocak Şubat ayı gibi mevcut ofisimizde ve yeni açacağımız farklı bir ildeki ofisimize bir e-ticaret departmanı kurarak, n11 gitti gidiyor gibi platformlard yer edinmeyi planlıyorduk. Gerek işlerim izin iyi olması gerekse şirketi büyütüp yatırıma ihtiyaç duymamız sonucu bu süreci erken başlatmaya karar verdik.
Aklımızda birkaç farklı seçenek mevcut ve siz değerli arkadaşların fikirlerine gerçekten önem vererek adım atacağız.
Elektronik (ses sistemleri, Traş makinaları, şarj aleti, kablo, kılıf vb. gibi 200 kalem ürün) üzerine bir satış yapma planımız var.
Seçenekler:
1- Kendi kuracağımız web sitesi ve n11 üzerinden mağaza açarak risk almadan satış başlamak.
2- Tüm platformlarda mağaza açıp profesyonel bir web sitesi hazırlayıp satış yapmak.
3- Profesyonel bir web sitesi (dropshipping bayiliği özelliği olan) ve n11 mağaza açmak.
Ürünleri alacağımız toptancımız ve ürünlerimiz hazır sadece altyapıyı hazırlayıp satışa başlamak kalıyor, depolamada kargoda vs yine ek personel çalışacak.
Sormak istediğim sorular;
1- Siz olsanız hangi yolu seçerdiniz?
2- Yasal olarak dropshipping olmanın riskleri hakkında bilgi ? süreç hakkında yasal sorunları sözleşmeyle aşabilir miyiz ?
3- Böyle bir projeyle ve gerçekten şeffaf bir şekilde bu işi dropshipping olarak yapsak bayimiz olmayı düşünür müsünüz ?
Buraya kadar okuyan değerli arkadaşlara şimdiden düşünceleri için teşekkür ediyorum.