Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun yeni işiniz Allah utandırmasın.

Konunuza ve sorunuza gelecek olursak; Türkiye'de Dropshipping yapmak oldukça riskli. Neden diye soracak olursanız Türkiye'de hiçbir satıcı bugün verdiği sözü yarın tutmaz. Sizin girmiş olduğunuz oluşum sonucunda müşterileriniz X tedarikçiyi değil sizi yetkili olarak baz alır ve buna göre iletişim sağlar. Çok iyi bir tedarikçiniz olması gerekli ( Türkiye'de kendi adından söz ettirmiş firmalardan bahsediyorum ) Bu tür firmalar sizi asla üzmez ve istediğiniz an ürünlerinizin sevkiyatını sağlar, faturanızı keser ödemenizi alırsınız.

Ama kendi fikrimce soracak olursanız, işleriniz hazır yolunda gidiyorken ve mevcut bir şirketiniz varken Türkiye pazarında kendinizi yıpratmayın. Türkiye pazarında yapacağınız yatırımlar / Reklamlar sonucunda en fazla belli bir noktaya kadar gidebilirsiniz.

Web siteniz üzerinden satış yapmak tabi ki bu işin temeli ama şunu unutmamak gereklidir ki burası Türkiye X Elektronik firmasının xelektronik.com sitesine girip kimse kolay kolay alışveriş yapmaz. Neden ? Çünkü elektronik ürünler de tekelleşen firmaların başında HB / N11 / GG gibi firmalar gelmektedir. İnsanlar artık E-Ticaret internetten alışverişe sadece bu 3 firma üzerinde görüyor ve onlara göre hareket ediyor.

Tabi ki hala aktif olarak kendi mağazaları üzerinden satış yapanlar var ama onların satış yaptığı ürünler ya farklı kulvarlar da yada kendi üretimleri. Dikkat ederseniz Türkiye'de alım gücü de düştü. Evet potansiyel bir para ülkede insanlarda hala var. Ama kimse çıkartmak, harcamak istemiyor haklı olarak. O yüzden insanların cebinden para almak bu ülkede zor. Gerçekten emek harcarsanız belli bir noktaya gelip güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz ama o süreye kadar çekeceğiniz stres ve maddi kayıplar sizi yıldırabilir. Bu benim şahsi görüşüm.

İkinci olarak sizlere önerim, yurtdışında satış yapın. Biliyorum biz Türkler olarak oraların da altını üstüne getirdik artık eski tadı yok yurtdışı satışlarının da ama neresinden tutarsanız tutun ülkemizde yapacağınız ticaretten daha kârlı çıkacaksınız.

Bunlar bir seçenek tercihler kişilerin hayatlarına göre şekillenebilir, seçeceğiniz yolun size başarı getirmesi dileğiyle. :)