edcsmile adlı üyeden alıntı

$say = 0;
döngü {
if( $id > $_SESSION["son_id"] )
{
// işlemler
$say++;
$_SESSION["son_id"] = $id;
}
}

echo "{$say} adet yeni ürün eklenmiş.";

Sistem bir kere son ürünü tanıması lazım. Sistem (session) son id nosunu alıp kayıt aldıktan sonra tekrar sayfa yenilendiğinde bildirim vermek istiyorsanız eğer sayfanın başında ürünleri çekiceksiniz (foreach kullanmadan) son ürünün id numarasını alıp session ile karşılaştıracaksınız. Buna görede bildirim verirsiniz if-else mantığında. Ondan sonra listeleme işine devam ettirirsiniz yukarda belirttiğim kod ile tekrar id nolarını eşitlerisiniz. Yani her halükarda sistem bi kere döngüden geçicek veya bir şekilde son id nosunu sessiona tanıtcaksınız. Ondan sonra bu işlem tekrarlandığında if else mantığında sayfanın başında veya farklı bi yerinde işlemleri yaptıracaksınız

mehmet01 adlı üyeden alıntı

Aslinda edcsmile'ın sistemi doğru ama size uygun olmayabilir. Biz uyariyi nereye koyacağinizi, tasariminizin nasil olduğunu bilemeyiz.

Veriler çekilir;
1-ali
2-veli
(burada "session id" 2 diye kaydolur.

Sonraki sayfa yenilemede;
1-ali
2-veli
3-hüseyin
(burada "session id" 3ten (yani son id'den) küçükse buraya uyarı mesajı yazılır ve "daha sonrasında" da session id 3 olarak değiştirilir.

basich adlı üyeden alıntı

Sayfanin sonunda sessionla count komutuyla mysql deki satir sayisini say ve yaz. Ardindan sayfa basinda son sayimi sorgulat. Suanki sayi sessiondaki sayidan fazlaysa eklenmis diye ibare cikart.

Öncelikle satır sayısı ile yapamam çünkü satır sayısı ile başka kişilerde etkilenir.

Ben konuyu size anlatayım siz yorumlayın.

Benim bitane siparişlet tablom var bu tabloya farklı farklı kişiler sipariş girebiliyor.

Ahmet ve mehmet olsun mehmet kendi kullanıcısına girerse sadece kendi kullanıcısına gönderilen siparişleri görür. Ahmette aynı şekilde.

Bu bilgilere göre benim her 15 sn de jquery ile yenilenen bir sayfam var ve bu sayfa her yenilendiğinde veriler yeniden çekiliyor doğal olarak. Benim amacım yenilendiğinde bir önceki verilerden +1 fazla veri girilmiş ise ses çıkartmak.

Yani her 15 saniyede bir yenilenen sayfaya bir önceki yenilemeden farkı, yeni veri girilmiş ise ses çalacak.

Bunuda mantık olarak şu şekilde yapmayı düşündüm çekilen son veririn id si örneğin 5 bu id yi arkadaşın dediği gibi sessiona atadım ve sessionun değeri 5 oldu
sonra aşağıda yeni bir sorgu ile yine son id yi aldım oda 5 ve değerler eşit oldu yani iş çıkmaza giriyor. yukarıda ki döngüde sessionun değeri herzaman son id olacak aşağıdada herzaman son id olacak bu şekildede olmuyor.