Öncelikle tüm wmaraci ailesine iyi akşamlar dilerim. :)
Bugün aslında siz değerli kardeşlerime, ağabeylerime bir sorun hakkında akıl danışmak için yazıyorum bunları.. Sonuna kadar okuyup fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.
Ben Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Geçen sene hazırlık okudum. Asıl isteğim harp okullarına girmekti ancak maalesef bazı sebeplerden ötürü 2 senedir asil olarak kazanmama rağmen kayıt yaptıramadım. Şu an 19 yaşındayım. Mezuna bırakmadan direkt bilgisayar mühendisliğine geldim. Ancak asıl isteğimin burası olmadığını az çok baştan beri biliyodum. (bunu hiçbir zaman aileme karşı dile getirmedim) Çünkü sayısal zekadan daha çok sözel zekamın olduğunu, tarih, coğrafya hakkında konuşmayı matematik problemi çözmekten daha fazla zevk aldığımı biliyorum. Ancak matematik, fizik gibi dersleri de çok çalışarak tabiri caizse it gibi çalışarak bir şeyler yapabiliyorum. Bu sene tekrar üniversite sınavına hazırlanıp eşit ağırlık 52 bin sıralama yaptım.
Şimdi asıl akıl danışmak istediğim yere geliyorum. Bu sene tekrar sınava hazırlanırsam 40 bin altına çekip hukuk kazanabileceğimi düşünüyorum. (aynı zamanda üniversiteye devam etmem gerekli) Sanırım askerlikten sonra en uygun mesleklerden biri olacak benim için.
Eğer kazanırsam iki sene mezuna kalmış biriyle aynı gibi olacağım ve 19 yaşımın bitişiyle hukuk fakültesine başlayacağım. Sizce geç mi olur? Değer mi? Siz bu durumda olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
Bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Buraya kadar okuduğunuz için sağolun. Yorumlarda görüşmek üzere :)