Aklın hala harp okulunda ise kesinlikle tekrardan askeri okul sınavına hazırlan ve kazanırsan geçiş yap. 19 yaşındasın benden 5 yaş küçüksün. Senin zamanındayken hedefim İTÜ bilgisayar mühendisliği okumaktı ve puanım yetmediği için elektrik mühendisliğine girip daha sonra bilgisayar mühendisliği ile çap yaptım. Belki 1 sene okulu uzatmama neden oldu ama hayalimin peşinden gittim.

Demem o ki hayalin ne ise onun yolunda ilerlemelisin. İnsanlar seni yadırgasa dahi aldırma. Bizim okulda 3. sınıfta tıpı bırakıp da bilgisayar mühendilsiğine gelen de vardı. 3. sınıfta bölümü bırakıp tıpa geçen de. Demem o ki içinde varsa sen zaten gelecekte bu bahsettiklerim gibi 2 sene sonra pişman olup hayalinde meslek için tekrardan sınava gireceksin. 19 yaşında hayatın başındasın. Hiçbir şey kaybetmiş olmazsın. Hayata hiçbir zaman geriden başlamazsın. Ben hayalimin peşinden koştum ve şu an bir firmada yazılım geliştiricisi olarak çalışıyorum ve her geçen gün kendi üzerime koyuyorum. Üniversite yıllarımda hayalimi kovalamasaydım bu günlere gelemezdim.

Hayatının sonuna kadar sevmediğin bir işi yapıp her güne lanet okuyup sürüneceğine harp okuluna gitmek için çabala. Çünkü senin hayalin orası ve önceliğin orası olmalı. Baktın kazanamadın, o zaman bilgisayar mühendisliğinde kalmalı mısın yoksa hukuk mu okumalısın karar verirsin. Öncelik hayalin olmalı