Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu zamana kadar uğraştığım her alanda performans ve stabilizasyon hep önceliğimdi. Performansa aşırı takıntılıyım bundan kurtulamıyorum. Web sitesinde de KB hesapları yapıp performansı arttırmaya uğraştım sürekli. Aslında bayağı da ilerlemiştim. Bir çok araçta test yaptim fakat en son pagespeed de mobilde bile %95 altına düşmüyordum ağır bir tema olduğu halde. Analitik kodları da dahil. Fakat Google site performansı için önerdiği hiç bir şeyi kendi sistemlerinde kullanmıyor şaka gibi. Analikle site zaten hantallasıyor. Üstüne adasense ekleyince dibe vuruyor performans. Kendi sistemlerini performans sorunu olarak görüyor. Özellikle otomatik reklam sistemi, wordpress scripti + tema + eklentilerin hepsinin toplamından daha ağır, böyle bir şey olabilir mi! 20 sorgu vardı sitede ortalama otomatik reklamlarla 110 sorguya çıktı. Sitenin sayfa boyutu 2.5 kat arttı. Pagespeed %97 den %31 e düştü. 1-2 saniyede açılan site 20 sn gecikme gösteriyor. Boşuna performans için kafa yoruyoruz. Google kendi scriptlerini bile sıkıştırmıyor, birleştirmiyor, resimlerini optimize etmiyor. Bu nasıl iştir anlamadım. Adsenseyi optimize etmenin bir yolu da yok bildiğim kadarıyla. En uygun yöntem manuel reklamlar kullanıp kazançtan taviz vermek. Reklamlarin da bir sürü çeşidi var, boyutları var bilmem neyi var. Yani çok fazla çeşit var. Manuel reklamlarla en iyileri bulmak için sürekli uğraşmak gerekecek. İnanılmaz bir durum değil mi?
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çok şaşırdım şuan doğrusu. Adsense'nin böyle bir performans kaybı yaşatacağını 40 yıl düşünsem akıl edemezdim.
http://www.ilgikolik.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bende kendi sitemi hayata geçirmek üzereydim. Bir yandan da hayata geçmesi ile birlikte adsense reklamlarını koyayım 1 tık 1 tık diyordum ama yazınız ile dondum kaldım.
http://www.ilgikolik.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
her sayfada kaç tane reklam var öncelikle. bende 3 tane reklam olmasına rağmen sadece 7 sorgu çalışmaktadır ilave adsense için. reklamlar sadece yazı içidir ayrıca.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Haklı bnde page speed mobil 78 di adsense yerleştirdim şuan 26
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Ön muhasebeci
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Adsense geç açılması sorun değil önemli olan sitenin hızlı açılması önerim site kurdunuz mu kilobayt hesabı yapmak yerine en iyi eklentileri kullanmak ve diğer siteler ne yapıyor onu incelemek mesela genellikle siteler hazır resimler satın alıyor ve siteye ekliyor onu yapımıyorsanız phottoshop kullanıp resmin boyutunu sürekli düşürmeniz buda çok zor değil ve bir çok site düşük boyut seçeneği sunuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
webp resim teknolojisi belki az yardımı olur ama o da illa eklenti istiyor, wordpress direk kabul etmiyor, eklentide sıkıntı vs
Lucian
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
hurriyet milliyet gibi sitelerin pagespeed puani 10-20lerde geziyor ama ben hic bir haberde son siralarda gormedjm hep en bastalar. Google'ın pagespeed'i vb. onemsedigini sanmiyorum.
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Bir çok kez o skorların hiçbir şey ifade etmediğini söyledim. Hız seo için önemlidir ama skorlar değil. Ziyaretçi siteye girdiği zaman site hızlı açılıyorsa bu seo için bir artıdır. Google da zaten bunu istiyor. Siteniz hızlı olsun diyor, skorlarınız yüksek olsun değil!
En basiti popüler bütün sitelere bakın. Skorları gerçekten çok kötüdür. Ama siteyi dolaşırken gördüğünüz hız, sizin 10-20 tane eklentiyle aldığınız %90 üstü skorlardan çok daha iyidir.
Hızı asıl etkileyen frontend kodlama değil, backend kodlamadır. Hız testindeki skorlar ise frontend kısma bakarak puan veriyor (sunucu yanıt süresi vb hariç.)
Ayrıca sizin paylaşımlı hostingteki siteniz aynı sunucuyu 100 den fazla siteyle paylaşıyor. Hız için bu gerçekten büyük bir sorun. Kendi sunucunuzu aldığınız zaman aradaki farkı gerçekten açık bir şekilde farkedeceksiniz.
Son olarak, kardeşim yeni açtığınız sitelere Adsense koymanın mantığı nedir? Günlük giren kişi sayısı en fazla 100. Bırakın siteniz reklamsız popüler bir site olsun. Hitiniz gelir getirebilecek seviyeye gelince koyarsınız reklamı.
Hız takıntınız kadar içerik takıntınız olsaydı emin olun çok daha iyi yerlere gelirdi siteniz.
Not: yazdıklarım genele hitabendir.
3 kişi bu mesajı beğendi.