Bu zamana kadar uğraştığım her alanda performans ve stabilizasyon hep önceliğimdi. Performansa aşırı takıntılıyım bundan kurtulamıyorum. Web sitesinde de KB hesapları yapıp performansı arttırmaya uğraştım sürekli. Aslında bayağı da ilerlemiştim. Bir çok araçta test yaptim fakat en son pagespeed de mobilde bile %95 altına düşmüyordum ağır bir tema olduğu halde. Analitik kodları da dahil. Fakat Google site performansı için önerdiği hiç bir şeyi kendi sistemlerinde kullanmıyor şaka gibi. Analikle site zaten hantallasıyor. Üstüne adasense ekleyince dibe vuruyor performans. Kendi sistemlerini performans sorunu olarak görüyor. Özellikle otomatik reklam sistemi, wordpress scripti + tema + eklentilerin hepsinin toplamından daha ağır, böyle bir şey olabilir mi! 20 sorgu vardı sitede ortalama otomatik reklamlarla 110 sorguya çıktı. Sitenin sayfa boyutu 2.5 kat arttı. Pagespeed %97 den %31 e düştü. 1-2 saniyede açılan site 20 sn gecikme gösteriyor. Boşuna performans için kafa yoruyoruz. Google kendi scriptlerini bile sıkıştırmıyor, birleştirmiyor, resimlerini optimize etmiyor. Bu nasıl iştir anlamadım. Adsenseyi optimize etmenin bir yolu da yok bildiğim kadarıyla. En uygun yöntem manuel reklamlar kullanıp kazançtan taviz vermek. Reklamlarin da bir sürü çeşidi var, boyutları var bilmem neyi var. Yani çok fazla çeşit var. Manuel reklamlarla en iyileri bulmak için sürekli uğraşmak gerekecek. İnanılmaz bir durum değil mi?