Merhabalar,
Herkes sektör analizi yapmadan genel bir siteymiş gibi henüz erken, şu kadar kelime yazarak oturmasını bekleyin gibi önerilerde bulunmuşlar ama bende kendi fikrimi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Haber sektörü büyük şirketlerin yer aldığı sektördür, en önemli 2 etkeni vardır. '' 1. Etken Haber kelimesinde ilk sayfada olmaları, 2. Etken ise Google News kaydı (Google haber kısmında kayıtlı olup yayınlanan haberlerin orada gösterilmesi) '' Şimdi otoriter sitelerle nasıl baş etmeyi düşünüyorsunuz ? Bu gün bir Hürriyet, Sabah, Ensonhaber, Haberler, Habertürk, Ahaber, Sözcü, Haber7, Milliyet ve diğer yakın haber sitelerini 2 kişi ile ve tahmin ediyorum ki ne kadar bütçe ile geçmeyi hedefliyorsunuz ?
Burada rekabet söz konusu değil demiyorum, ziyaretçi almak istiyorsanız onlar haberlerin kaynağı yani aynı haberi yaptığınızda onlar sizi arka plana atar. Bu durumda pek bir şansınız olmuyor maalesef ama size de gidip bunlarla yarışın demiyorum. Sitenize biraz da olsa ziyaretçi çekmek istiyorsanız atmanız gereken bir adım var.
Sizin için en önemli faktör google news kaydının olmasıdır. News danışmanlığı yapmıyorum ve anlamam da pek ama araştırın, soruşturun ve yardımcı olacak birileriyle birlikte sitenizi news kaydına ulaştırın. O zaman yazdığınız haberlerin ziyaretçi potansiyeli artar.
Örneğin; ''İstanbul da deprem'' başlıklı bir haber yayımladınız sizce bu habere şu durumda google'da aratıp sitenize ulaşmak mümkün mü ? Bence hayır ve yine şu noktayı hatırlatmak isterim. Google news güncel haberleri barındırır. Dakikalık, Saatlik en fazla gördüğüm 2 günlük haberler. Ne kadar fazla haber o kadar fazla ziyaretçiye sahip olursunuz.
Yani news kaydı yapmadan şuan ziyaretçi çekmeyi sosyal medyadan başka düşünmeyin maalesef ama news kaydı olsun bu gün 1 günlük site dahi güzel haber yakalarsa binlerce ziyaretçi elde edebilir. Haber sektörü ekip işidir eğer news kaydı başarısını yakalarsanız bana yazın size çok ziyaretçi çekecek bir kaç alan söyleyeceğim. Başarı dilerim.