@MustafaÇ

Hocam, primary domain cPanelden kendine ayrilmis bir resource aliyor CPU olsun, ram olsun vs olsun hepsini primary domaine ozel aliyor.

Addon domainler primary domaine ayrilan resource uzerinden paylastiriliyor. Aslina bakarsaniz sistemde cok fazla site ve zorlanmaya yonelik bir durum olusmuyorsa ikisi arasinda farkedilebilir farklar olusmuyor. Ancak sistemin kaldiramayacagi agirliga ulastiginda ise Primary domain her zaman daha iyi response verecektir.

Subdomain ise apayri bi dunya direk olarak soyleyebilirim ki direk ozel ayarlari yapilmadan cPanelden olusturulan subdomain ana domaine gore en az %25 daha dusuk performansla calisacaktir.

%30 gibi bi fark var demeniz kafamda birazda acaba hosting sirketi addon domain yapisini subdomain gibi mi set etmisler sorusunu getirdi ama zannetmiyorum.

Sizin yasadiginiz sikinti cachelerle ve kullanilan temalarla ilgili bi farklilik var gibi hissettiriyor. Daha fazla sikistirilmis olmasi daha hizli calisacagi anlamina gelmiyor ne yazikki.

Dilerseniz hemen iki domainde birer tane test dizini olusturup iki wordpress kurup, color mag temasini kurup demo import edip (totalde 5 dakika surecek islem) birebir gtmetrix ve pingdomdan test yapip paylasin herkes icin guzel bir paylasim olur :)