PHP çok güzel bir dil. Esnek ve olabildiğince basit bir dil. Öğrenmesi ve uygulaması keyifli. Ancak bilgisayar veya yazılım mühendisiyseniz PHP dili yeterli olmayacaktır. Mezun olduğunuzda, kurumsal bir yerde işe başladığınızda en kötü ihtimalle back-end'de Java veya .NET kullanıyor olacaksınız. Sırf birden çok platformda geliştirme yapılabildiği için Java öğrenecekseniz öğrenmeyin. Java için Web'de geliştirme yaparken kullanılan araçlar ve yöntemler başka masaüstü için geliştirme yapılırken kullanılan araçlar ve yöntemler bambaşka. Profesyonel manada siz sadece Java sytnax'ı öğrenerek birden çok ortama geliştirme yapamazsınız. Web için geliştirme yapmak için Web servis , Hibernate tarzı araçları kullanmayı bilmeli masaüstü geliştirme yapmak için farklı araçları kullanabiliyor olmalısınız.

Tavsiyem PHP öğrenmeye devam edin. En kötü ihtimalle hem CV'nize katkısı olur hem de bakış açınız , algoritma mantığınız gelişir. Ama yanında back-end için Java veya .NET ön yüz için ise React, Angular veya Vue.js Javascript framework'lerine ara ara göz gezdirin. Projeler yapmaya çalışın kendinizi geliştirmek amacıyla.

Ekleme: Eğer PHP üzerinde uzmanlaşmak istiyorum diyorsanız bir an önce PHP Frameworkleri incelemeye başlayın. (Laravel , Yii2 , Codeigniter veya Symfony)