Arkadaşlar merhaba,

Basit bir web sitesi açma fikrim var. Amaç kar amacı gütmek değil, non-profit bir organizasyon. Kısaca bahsetmek istiyorum.

Akademik çevresi geniş bir insanım. Psikoloji, Tıp, Hukuk ve diğer bazı alanlarda ihtisas sahibi, tanıdığım çeşitli akademisyenler ve meslek erbapları var. Bu insanların yazılarını paylaşabileceği, insanların ilgi alanlarını ve yazarları takip edebileceği bir mikro blog sitesi açmayı düşünüyorum.

Proje academia'dan farklı. Oradaki akademik makaleler ve pdf formatı yerine bilgi sahibi olmayan insanların anlayabileceği şekilde yazılan daha kısa makalelerin yer almasını ve doğrudan okunabilmesini hedefliyorum. Aslında biraz medium'a benziyor. Ancak bu benim için ciddi bir problem değil. Konunun uzmanlarına doğrudan erişimim olduğu için içerik üretmekte sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Sizce nasıl bir altyapı kullanabilirim? Böyle bir web sitesinin maaliyeti sizce nasıl olur? Wordpress'ten uzak durmalı mıyım? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yazılımsal olarak destek olmak isteyen proje ortağı varsa memnun olurum.

Ps: Dediğim gibi proje kar amacı gütmüyor. (Sunucu masrafları için ileride belki AdSense alınır) Khan Academy'nin yazılı versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Destek olmanız dileğiyle :)