Sürekli kendimi geliştirmeye, analizler etmeye çalışıyorum. İstatistikleri seviyorum. Bu aralar, rakip analizi diye bir şey varmış ona merak saldım. Daha çok büyük sitelerin hangi kelimede kaçıncı sırada olduğu, hangi sayfalardan trafik aldığına filan bakıyorum. İnternetin iç yüzü bu sonuçta. Tabi o kelimelerde yükselmek de imkansız oluyor ama google'ı ve kullanıcıları anlamaya çalışıyorum. Arastirmak, analizleri yorumlamak keyif veriyor.
Bu konuda Ücretsiz olan hangi araçlar var acaba? Çok bilgi bulamıyorum SEO çok geniş olduğu için nasıl arayacağımı da bielemedim. Genelde ücretli araçlar var zaten ama isim bu değil onun için para vermek mümkün değil. Hobi gibi bişey.
Ben 2 araç biliyorum ucretsiz, siz de bildiğiniz araçları yazarsanız sevinirim. Hem herkes faydalanmış olur.
1) semrush (fakat ücretsiz sürümde günlük sınırlama var. İkide bir yanlış yazıyorum kotam doluyor :)
2) similarweb (arama terimleri bölümü yetersiz geldi bana, verilerin nerdeyse çoğu boş görünüyor. Semrushla kıyasladım ama ona göre pek başarılı değil arama terimleri konusunda)
Bildiğiniz tavsiye ettiginiz siteleri paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler