FıratYalçın adlı üyeden alıntı
Selamlar1- Fotoğraflarınızı kendiniz mi çekiyor ya da çiziyorsunuz? Diğer türlü her şekilde spama girmiş olmuyor mu?
2- İçerikleriniz ingilizce sanırım, siz mi yazıyorsunuz, yazdırıyor musunuz?
Özellikle ilk sorunun cevabını merak ediyorum. Çünkü instagram veya başka bir yerde yayınlanmış 3 fotoğrafı kolajlamak da spama giriyor. Bunu ne şekilde yapıyorsunuz?
1-) olmuyor. Kaynaklarindan bizzat maille izin alip sitenizde credit verdiginiz surece spam olmaz. Bunu yapmadiginiz ya da eksik yaptiginiz seyler telif hakkina girer. Spam konusu seçtiginiz kategori ve icerikle alakalı benzersiz bir görsel olmasi sart degil sitenizde detayli anlatim varsa gorseller daha kaliteli bir sekilde sunulmus ve sahiplerinden izin alinmissa kullanmanizda bir sakinca yok.
Ek olarak spamı biraz yanlis anlamissiniz. Eğer siteye saatlerce emek verip icerik hazirlayip kisilerin emeklerine saygisizlik etmeyip credit vererek ve izin alarak icerik olusturuyorsaniz bu spam değildir. Spam sudur. Pinterestte veya herhangi bir sitedeki görselleri izinsiz kullanip dandik bir icerikle(veya iceriksiz) tekrar pintereste iletip hit cekmeye calismak spamdir. Gonderideki gorselin sitenizde bulunmamasi yani kullanicilari yanlis gorselle yonlendirmek spamdir. Cok fazla pin girmekte spamdir. Siz pinterestteki buyuk hesaplarin tamaminin iceriklerini bizzat kendilerinin mi olusturdugunu saniyorsunuz? :) böyle bir sey yok. Ha benim saydigim seyleri yapmak zaten bolca emek istiyor. %99un yapamayacagi bir yöntem.
2-) ben yazıyorum.