Birkaç yıl öncesinden edindiğim (değişen bir şey varsa kendimi garanti altına alıyorum) bazı tecrübelerimi paylaşayım:
1- Ekibe ihtiyacın yok ama günde en az 5 haber öneririm.
2- Kazanırsın, kazanılmaz diye bir şey yok ama her yol gibi bu da taşlıdır.
3- Ajanslara boşuna para yedirme. Aldığın haberi de özgünleştireceğin için zaten oradaki haberler de çok yetersiz kalacak ve ayrıca araştırma ihtiyacı hissedeceksin. Ben şimdiye kadar Ajansların yayınladığı özel haberler dışında adam akıllı yazılmış haberini görmedim. Özel haberler de sıradan abonelere geçilmez. Her ajansın yaptığı haberleri çıkarlar size.
4- Yazar kadrosuna gerek yok dedim ama Google yazar kadronun olmasını istiyor. Bunun için şöyle bir çözüm bulabilirsin. 5-6 yazar bulur, para karşılığı yazılar alırsın ve kendi adıyla yayımlayacağına dair anlaşma yaparsın. Her gün birinin adıyla ek yazı girersin. Hatta 3 düşünce yazısı, 3 haber yazısı alır, düşünce yazılarını köşe yazısı kategorisinde yapabilirsin. Onların adına siteden mail hesabı açarsın oldu bitti bu iş.
5- Bunların dışında sektör hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum ama sektör ile genel haberlerin öpüştüğü kategorileri google'a bildirmek kalıyor.
6- Siteyi açtıktan 2 ay sonra başvurmanı ve domaini en az 2 yıllık kaydetmeni tavsiye ederim.