Merhaba. Bugün sizlere anchor texten bahsedeceğim...

Anchor Text: Kelime yada kelime guruplarına çaprazlama linklerle bağlantı kurma anlamına gelir... DİYE BİLİNİR AMA DEĞİL!!!!!

Aslında anchor text denen şey google'yi bir site için tek kelime de ve ya kelime guruplarında ikna etmektir.

Örneğin : Bir tercüme bürosuna sahipsiniz. ve acil tercüme diye bir sözcük sizin anahtar kelimeniz olduğunu varsayalım. Bu durumda yapmanız gereken şey şudur. Sitenin içinde veya dışında(herhangi bir sitede ve forumda) gerekli yazı ve ya yorumun içine anahtar kelimenizi koymanız ve onu ilgili sayfaya yönlendirmenizdir.

Özet: Aslında bunu okuyan mantıklı biri anchor textin ne olduğunu hemen çözmüştür. Çünkü şuan anchor textin örneğini canlı canlı gösterdim. Tercüme Bürosuna "Acil Tercüme" kelime gurubunu kanıtlamaya çalıştım...

Sonuç: google indexleme yaparken pagerankı yüksek bir sitede yaptığınız yorumu veya yorumları kelime bazında değerlendirmeye alır. İlgili linkin sitesine gider o yeri tarar şayet acil tercüme ile ilgili bilgiler yer alıyorsa sitede başarılı oldunuz demektir. Yok eğer saçma sapan bir yere giderse linkiniz ör:maç sonuçları gibi. Google kesinlikle kaydeye almaz ama ceza da vermez.

Peki neden ceza vermez? sorduğunuzu duyar gibiyim
ÇÜNKÜ: Rakibimiz olan insanlar bunu bilinçli bir şekilde yapabilir ve bizim siteye saçma sapan anchorlar gönderir..

Umarım faydalı olmuştur SAYGILAR....