mehmet01 adlı üyeden alıntı

Ben de pek rastlamıyorum forumlara. Bloglar ve haber siteleri çıkıyor. Sadece yazılımla ilgili konularda bazen forumlar çıktığını gördüm ama o da yine asıl payı yazılım blogları alıyor. Nedenini ben de hiç anlamadım. Seo'dan dolayı mı yoksa forum siteleri sevilmiyor mu anlayamadım.

Şimdi düşündüm de, normalde mantık olarak bir forum sitesi herkesin konu açabildiği çok kişili bir blog sitesidir. Başlıksa başlık, konuysa konu, yorumsa yorum. Blog içeriğinde olan her şey forumda da var. Hatta bloglarda yorum pek olmazken forumlarda yorum da oluyor.

Olay seo kısmında galiba. Bloglarda title, description, anahtar kelime sayısı, yazı uzunluğu, link yapısı vs. özeniliyor ama forum konularında yarım yamalak bir Türkçe ile günlük konuşma dilinde yazılıyor. Bu yüzden olabilir belki.


ben içerikleri foruma özenenerek fotoğraflarla girmiştim. 2000 kelimelik içerikler vardı. ayrıca site hızı v.s çok yüksekti. hit çok nadir geliyordu.

bana göre problem şu: forumda adam içeriğe bakıp çıkıyor. sonsuz kaydırma bir çoğunda yok. benzer içerik gösterme olsa bile wordpress gibi değil. resimlerle bloglar kullanıcıyı bir sonraki içeriğe tıklatmak için tavlıyor. geçirilen süre uzayınca o içerik güçleniyor ve önplana çıkıyor. forumda cevapsız soruların olma ihtimali v.s var. bu başlıklara yapılan girişler hızlı çıkışlar doğurduğu için sitenin genel gücünü kırıyor diye düşünüyorum. google algoristmasında özel olarak forumlarıda mimlemişlerdir tabi. çünkü özel editörler bu yazıları yazmıyor genelde, içeriğin kalitesiz olma şansı daha yüksek diyip dibe atıyor algoritma.