Tekrar merhaba arkadaşlar,
Konu hakkında tez canlı davrandım sanırım tam anlamı ile araştırma yapmadan açtım ,Benden domain devrini isteyen kişi den Patent belgesini,Ticari sicil kaydını,İmza sirküsü istedim gerçekten bu isim de mi diye araştırmak için gönderdi. İsim ve sektör gizli olmasını istediğimde örnek isimle olayı şöyle çözümledim ve sizlerin de görüşünü başvurmak istiyorum.

Domain devrini isteyen Patentli firmanın ismi Türk patentte şu şeklide( gerçek isimleri paylaşmıyorum wmaracı ile örnekliyorum) : wmaracı evden eve nakliyat ticari sicildeki kayıtlı ismi de aynı. işin garip tarafı Patent marka arama panelinde wmaracı nakliyat diye arattığımda ise daha başka bir firma çıkıyor! çıkan firmanın tam mark ismi de (ali veli wmaracı nakliyat) benden domain devrini isteyen firma wmaracı nakliyat armasında hiç çıkmıyor ve benim domain ismim wmaracınakliyat.com
Avukat ile görüştüm önemli olarak şunu söyledi ; çağrışım yapmayacak dedi. Çağrışım yapmayacakta nasıl biri wmaraci evden eve nakliyat almış başka biride ali veli wmaracı nakliyat almış bunu hiç çözemedim.

Bende domaini yasal olarak isteyen kendinin ismi olduğu için talep eden arkadaşın domain ismi
wmaracınakliyat.com.tr benim domainim wmaracınakliyat.com
beni ilk aradığında şu ifadeyi kullandı ; bir kaç kişi var ismimi kullana dava açıyorum dedi.
sonra bu domain bende idi webmaster arkadaş yenilemeyi unutmuş düştü siz almışınız dedi, biz domaini alalı 11 ay oldu neden şimdi bu talebi yapıyor? onuda anlamadım. ayrıca .net uzzantısıda şuan boşta onuda almamış.

şu cevabı vereceğim sizin isminiz wmaracı evden eve nakliyat,bizim ismimiz wmaracı nakliyat onun için domaini devretmiyorum.
bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.