Neden tartışalım,maksat bin şey bilsek te bir şey öğrenmek.Veya hiç bilgimiz yoksa da birşeyler katmak görüşümüze.
Evet otoriter sitelerden aldığımız link ciddi sıçramalar yaratır.Ama asıl önemli olan otoriter olmak.
Tabi ki kullanıcıyı çekecek içeriklere sahip olmalısınız.500 adet makaleniz vardır ama kimse okumaz.Okumaya ihtiyacı yoktur.5 makaleniz vardır günlük 10 bin hit yaparsınız.Herşey özgün içerik demedim kesinlikle insanların ilgisini çekecek üretimler çok önemli.Yani link te satın alsanız,içerik te yazsanız asıl sorun kullanıcının sitenizde kalmasıdır.Kullanıcı siz de birşeyler buluyorsa zaten kalıcı olacaktır.
Eğer rekabeti güçlü kelimeler de yarışıyorsanız bu da demektir ki ,o sektörde para vardır.Para kazanacağınız sektörde de seo da yaparsınız,link te alırsınız.On-Page seonuza da bakarsınız.
Diğer yandan illegal yöntemlerle başa gelenleri eleştiriyorsak o konuda sizlere katılıyorum.Google bu konuda yeterince kendini geliştirmedi.

Seo adlı üyeden alıntı

Ama şimdi birde şu var hocam özgün içerik hadi herşeyin boyutunu bir kenarı bırakın bir webmasterlığın etikleri içinde bu özgün içerik. Düşünsenize size ait olmayan yazılarla dolu siteniz , kopya ya da alıntı içerikle? Zaten google şunu diyor bana çalışma kullanıcına çalış diyor. Özgün olmayan içeriğin kullanıcılar tarafından pek de olumlu karşılanmadığını biliyor. Mesela düşünün sürekli sitenizde alıntılar ve kopya içerikler var, otomatik olarak kullanıcılarınız eğer kaynak belirtiliyor ise kaynak siteye yönelirler.
Yazdıklarınıza açıkçası katılmıyorum. Amacım muhalefet olmak ya da düşüncelerinize sataşmak değil kesinlikle. Sadece şahsi görüşüm olarak özgün içeriğin sadece seo boyutu ile değil de birde etik olarak incelenmesi gerektiği.
Hayırlı forumlar