Litespeed kullanan sunucularda bu eklentinin kullanilmasi herzaman daha iyi performans saglar. Ancak litespeed bulunmayan sunucularda da kullaniliyor ve iyi yapilandirilirsa bu tarz cache eklentilerinin hepsi iyi performans saglayacaktir.
Kilit nokta, biraz zaman ayirip en iyi ayarlari bulmak ve o sekilde birakmak.
tolhur adlı üyeden alıntı
Kullanmadım. Fakat bana mantıklı gelmedi. Çok daha güncel ve kendini kanıtlamış eklentiler mevcut.
Bir diğer konu ise: Wordpress hız optimizasyonu sadece cache'tan ibaret değildir.
Cache önemli ama cache kurup 2 seçeneğe tıklayıp %100 hız beklemek doğru değil. Hız optimizasyonu komple her şey ile alakalı bir durum. Yaptığınız hemen hemen her şey hızınızı etkileyecektir. Peki bu eklenti sizi nereye kadar götürebilir?
Evet katiliyorum, ne kadar cache bir yere kadar sunucu performansini iyi yonde etkilesede kullaniciya sunulan sayfalardaki resimler, css, js gibi statik dosyalarin coklugu yada buyuk boyutlu olmasi acilis hizini dogru orantili geciktirecektir.
Spoiler: Kilit nokta cache eklentileri olabilir ama %100 performans icin kullanici arayuzunuda minimalize etmek gerekiyor.
+NOT: autoptimize eklentisi + wp super cache bir arada kullanilirsa iyi sonuclar verecektir.
diger cache eklentilerininde kendine ozgu yonleri vardir ama denemedigim icin yorumum sadece wp-super-cache ustunden olacak. Cunku benim ihtiyacim olan kullanicinin istek yaptigi sayfayi nginx oncelikli olarak varmi yokmu diye kontrol edecek seklidir, boylece nginx siteye girilmesine gerek kalmadan cache li dosyayi kullaniciya gostermekte, sunucu uzerindeki performansi korumaktadir.