Selamun aleykum, şahsen siteler için üyelik sisteminin mükemmel bir seçenek olduğunu biliyorum. Fakat kimse bunun farkında değil. Yıllardır hafif performanslı sorunsuz düzgün bir üyelik sistemi eklentisi bulamadım maalesef. Buddypress gibi eklentiler aşırı sorgu ve css js dosyasi çekiyor. Buddypress kullanan siteler genelde aşırı yavaşladığı için istenilen sonucu alamıyor.
Hepimizin istediği şey, ziyaretçilerin sitede kalma süresini uzatmak ve hatta onların tekrar siteye gelmesini sağlamak. Bunun için mail aboneliği, bildirimler vb kullanılıyor. Ama en önemli şeyi gozfen kaçırıyorlar. Üyelik sistemi! Üyelerin ön uçta ayarlarını yaptığı, başkalarını takip edebildiği hatta kendi içeriklerini ekleyebildigi bir sistem, normal bir siteyi 3-4 kat daha aktif hale getirir. Tamam bunun için eklentiler var ama yilalrdir aradığım kriterlerde bir şey bulamıyorum.
Özellikle bizim millet bunu gözden kaçıriyor. Düzgün bir üyelik sistemiyle siteler çok daha aktif hale gelecek bunu hepimiz biliyoruz ama üzerine yoğunlaşan yok. Piyasada olan eklentiler de ekstra eklentiler gerektiriyor. Performansı mahvediyor. Gereksiz bir sürü sorgu oluşturuyor. Bunun için performanslı bir eklenti yazılsa çok güzel olurdu.