Mertcan kullanıcının odağı konusunda kesinlikle haklısınız ama benim aklımı kurcalayan google açısı :) Yani şöyle ben yazıyı güncellediğimde ve tarihini güncellediğim tarihe çektiğimde Google "Aaa bu yeni girilmiş bir yazı" mı der yoksa "Aaa bu sitenin sahibi eski olmasına rağmen yazısını güncelliyor" mu der :D Tarihini değiştirmenin ve değiştirmemenin arasında nitelikli bir fark var mı onuda merak ediyorum :)
Örneğin açıkcası küfür ede ede bahsettiğimiz haber sitelerinde ÖSYM ile ilgili son dakika aradığımız yazılar olduğu zaman o yazılar dakikada bir güncelleniyor ve her defasında yazının üstünde " dakika önce 10 dakika önce" diye yayınlanış zamanları söyleniyor ki bu zamanlar he bu civarlarda dönüyor :) Bu yazıların ve yayınlama tarihlerinin güncellenmesi tam olarak işe yarayan bir şey mi onu merak ediyorum :) Cahilliğime verin öğrenmek istiyorum :)
Örneğin açıkcası küfür ede ede bahsettiğimiz haber sitelerinde ÖSYM ile ilgili son dakika aradığımız yazılar olduğu zaman o yazılar dakikada bir güncelleniyor ve her defasında yazının üstünde " dakika önce 10 dakika önce" diye yayınlanış zamanları söyleniyor ki bu zamanlar he bu civarlarda dönüyor :) Bu yazıların ve yayınlama tarihlerinin güncellenmesi tam olarak işe yarayan bir şey mi onu merak ediyorum :) Cahilliğime verin öğrenmek istiyorum :)
URL değişmediği için o yazıya kesinlikle yeni muamelesi yapmaz, güncellenmiş olarak görür. zaten google’da var olan bir içeriği tekrar google gibi getir yapmak istediğinde “bu sayfa değişti mi? değiştiyse tekrar dizine eklenmesini iste” yazar.
google gibi getir yapmasan bile sitemap üzerinden o yazıyı zaten kontrol edecek, değişiklik saptarsa yeniden indexleyecek. sitemapde var olan bir yazıyı kontrol ederken “aa bu yeni miymiş?” muamelesi yapmayacak kadar akıllı.:)