Mfa adlı üyeden alıntı

Mertcan hocam internette iç linklerde dofollow kullanın sayfa otoritesini site içinde dağıtın yazıyor her yerde. Nofollow linkler takip edilmiyor. İç linklerde dofollow kullanmak gerekmez mi?

Noreferrer nooopener değerlerini pek anlamış değilim. Bunları iç linklerde kullanmak SEOya olumsuz yanı var mı acaba?

Yabancı SEO sitelerinde devasa bir iç link ağı örmeniz gerekiyor diyorlar. Bizim haber siteleri de bunu yapıyor. Çok linkleme oluyor ama bunun bir sınırı var mı onu merak ediyorum


Öncelikle devasa bir iç link ağı demek, her önüne gelen kelimeye link ver anlamına gelmiyor.

Bizim haber siteleri genelde haberle alakalı kelimelere link verir. Bu normal bir durumdur. Mesela herhangi bir haber içinde Hayvan kelimesi geçtiğinde bu kelimeyi Havyan haberlerinin bulunduğu bir linke yönlendirirler. Gayet normal bir durumdur.

Siz söyledikten sonra yine kontrol ettim, aşırı bir şekilde linkleme yapan haber sitesine rastlamadım. (genel olarak bildiklerimizin içinden)

Bu link etiketlerinin SEO için etkisi sıfırdır. Türkçe kaynaklardan pek sonuç alamayabilirsin fakat yabancı kaynakların tamamından bu bilgiye ulaşabilirsin.

Söylediklerim halen tatmin etmiyorsa, seninle aynı soruyu soran bir reddit kullanıcısına John Mueller'in verdiği cevabı ekliyorum;