Internal link her zaman seo icin faydalidir.seo icin etkisi yok demek yanlis. Kullanici site ici linkleme sayesinde sayfa dolasimi yapar sitede uzun sure kalir. Ornek: site ici seo nasil yapilir diye konu yazdiniz. bu konudan daha once yazdiginiz site nasil hızlandirilir konusuna link verirsiniz kullanici bunada bakacaktir. İcerik kalitesine gore olumlu donus saglar.
Ayrica hit alan bir konunuza ic linkle başka bir konuyu tavsiye ettiginizde kullanici etkilesimine göre o konunuzun google sıralaması da degisir.Direk organik hit olmasada dolaylı organik hit almis olur ve yakaliyacagin etkilesim linkini verdigin konunun siralamasi yukseltir.icerigin guzel ve faydali ise guzel ic linkleme ile siteni google ye sevdirirsin.
İc linklerin bir diger faydasi google botlarinin sayfaları taramasini kolaylastirir.guncelledigin, ekleme yaptigin icerik ic linkleme sayesinde google botlari tarafından fark edilir ve hizli index alir.
Varsa aklina takilan bi konu ic linkleme ile alakalı sorabilirsin. Eklenti ile yapma bu isi ic linkleri ilgi cekici cumlelerle destekleyerek sen yap.