Sorun Adsense'le ilgili değil, Türkiye'de Adwords'e reklam verenlerle ilgili :) Adsense TBM ücretleri stabil değildir, dinamiktir yani bunu şöyle bir örnekle açıklayayım:

Reklam A: TBM 1 TL
Reklam B: TBM 20 Krş

Bu iki reklam web siteniz üzerinde tıklama aldığı zaman Adsense, TBM 60 Krş yazar. Yani orada yazan TBM'ye göre size ücret ödenmiyor. TBM zaten tıklanan reklamların genel TBM ortalamasını gösteriyor. TBM ise Adsense'le ilgili değil reklam verenler tarafından belirlenen bir değerdir. Örneğin yurt dışında, Adwords üzerinden, sitenizde yayınlanan bir reklama teklif veren ve reklamı yayınlanan kişinin verdiği teklif üzerinden TBM belirleniyor.

Türkiye'de Adsense gelirlerinin bu kadar düşük olmasının sebebi, Adwords reklam verenlerin düşük teklif vermesinden kaynaklanıyor. Bu sebepten dolayı insanlar niche (niş) web siteler açıyor. Nitekim öyle reklam kategorileri var ki, rekabetten dolayı reklam verenler tıklama başına 150-200 $ teklif veriyor. E haliyle bu vb. sektörel odaklı Adsense barındıran site sahipleri de çok kazanıyor.