farukkarahan hocam söylediğiniz seyin soruyla bağlantısını anlamadım. Zaten %lik dilimde resimler responsive mantığı bu. Eğer yeniden boyutlandirmayi devre dışı bırakırsak resimleri sıkıştırmamış olarak algılar. Bu pek akıllıca olmaz.

Mertcan hocam ideal resim boyutlari mutlaka vardır, olmalıdır. Hemen hemen her site benzer boyutları kullanır. Yani yapmak istediğim şey birebir kırpmak yerine yakın oranlarda kırpıp geri kalanı CSS ile halletmek. Zaten bilgi sahibi biri sitenin her yerinde aşırı derecede farklı resim boyutları kullanmaz kolay kolay.

Her temaya göre farklılık gösteriyor evet onun için tema ismini yazmıştım. Bilgi sahibi olan birileri vardır inşallah. Yada kullanılan ölçeği bulacak bir eklenti var mı acaba?

Neden 3 format dedim.
Wordpress varsayilan resim boyutları seçeneği 3 adet. Ve Geçenlerde jannah teması büyük bir performans güncellemesi yaptı. Orada resim boyutlarını 3 e düşürdüğünü yazmışlardı.

Bu temanın resize eklentisi var hocam teşekkürler. Localhostta çalıştırıp sunucuya yüklemeyi düşünüyorum.

Devtool üzerinden resim boyutlarına bakayım dedim fakat kafam karıştı hocam. Daha önce resimler üzerinde hiç testler yapmadım çünkü. Verilen resim boyutları tanımlı değil büyük ihtimal CSS ile yeniden şekillendirilmiş. Hangi boyutların kullanıldığını nasıl tesbit edebilirim?

Html yükü oluşturma mevzusu litespeed cachenin resim optimizasyonu sistemiyle ilgili hocam. Webp ve optimize resimleri html üzerinde tutuyor. Kullanılan cihaza göre teslim ettiği için html üzerinde sabit kalıyor bunlar. Aynı şekilde veritabanından çekiyor bu oranları. Veritabanındaki en büyük tablo şuanda litespeed resim verileri. Yani tema değil litespeed arkaplanda çalıştığı için html içine işleniyor inceledim kodları.

Yani webp mantığı jpg ve Webp dosyalarını tutup tarayıcıya göre teslim ediyor hocam bu yüzden kodlara işlenmiş. İnceleyebilirsiniz, gözden kaçırdığım bir yer olabilir ama litespeed çok fazla resim verisi giriyor html içine.

Bu arada 41 dosya Webp ile 82 lere çıkıyor. Burada veritabanı sorgusu ve sunucudan indirmek için iş yükü artıyor bunu söylemek istiyorum. Biliyoruz ki dosya sayısı arttıkça sorgu da yavaşlamaya başlar. Veritabanında resim optimizasyon tablosu ciddi anlamda şişmiş durumda az resim olsa bile. Aynı şekilde klasörlerde bu şekilde. Sorgu zorlaşıyor dosya sayısı arttıkça