Mertcan evet hocam. Genel mantık şu, oluşturulan resim sayılarını azaltarak her yerden tasarruf edip performansı artırmak. Resimler sandığımızdan daha çok yere yük bindiriyor.

Bimber dokümanlarına bakmıştım hocam Mediaace diye bir eklentisi var bunun için. Ben çok eklenti kullanmaya karşıyım sadece tesbit demek için kurdum. Ama 41 den fazla boyut tanımlanmış durumda. Ve ne nerede kullanılıyor anlamak zor. Tek tek iptal etmeyi denemek pek mümkün değil. Her devre dışı bırakmada resimleri tekrar boyutlandirip devre dışı bırakılan resim boyutlarını silmem gerekecek test yapmak istersem.

Bana hangi boyuttaki resimlerin lazım olduğunu nasıl tesbit edebilirim? Merak ettiğim nokta bu. En az hata payıyla kullanılmayan veya ihtiyaç olmayan resim boyutlarını tesbit edip kaldırabileceğim bir yöntem, eklenti, fikir lazım. (Kaldırmak için değil hangilerinin lüzumsuz olduğunu tesbit etmek için)

Bu konu herkes için önemli. Yani sadece sunucuya yük oluyor saniyorduk hepimiz ama ekstra performans kayıplarına da neden oluyormuş anlaşılan