AES adlı üyeden alıntı

Mrtcn Neden özgürlük kavramı olamıyor? En basitinden Android sadece tek bir telefona değil birden çok marka telefona yüklenebiliyorken iOS sadece iPhone'a yüklenebiliyor doğal olarak. Android kullanıcıları kendi aralarında ortak bir işletim sistemi kullanabiliyor ve hepsi aynı bir binaya sahip olabiliyorken iPhone'da böyle bir durum yok. Bu konuda Android bence daha iyi. Sadece stabilizasyon sorunu beni rahatsız eden bir unsur o kadar.

Bahsettiğiniz durum piyasada cihaz satabilmek için geliştirilmiş bir stratejidir. Huaweinin ABD ile yaşadığı sorunu hatırlayın lütfen.(kendi yazılımını geliştirmeye kadar gitti adamlar.)

Bu bağlamda özgürlükten asla ve asla söz edilemez. Size verildiğini sandığınız şey aslında özgürlükten çok bir zaafdır.

Cihaza android kurmak ve hatta android işletim sistemini bir cihaza geliştirmek için googleden akredite alınması gerekir.

ha unutmadan size verilen sd kart takma vs gibi özellikler, sizden daha fazla data alabilmek için geliştirilmiş bir ilizyon :) (Apple bu işi sattığı servislerle yapıyor)