Arkadaşlar merhaba;
Bu ay itibariyle aylık 4000 TL reklam gelirine ulaştım, bu ayki facebook ve instagram reklam satım almam da 800 TL, yani düz hesap 3200 TL kar oldu. Site adresini sormayın veremiyorum, site Türkçe bir site 6 yıllık - öğrenci sitesi. 6 yıldır her gün neredeyse yazı attım, şu an oranlarım to: 1,34 tbm: 0,58
teknik bilgim yok açıkçası özel bir reklamyerleşim de yapmadım. sadece büyük sitelerin reklam dizimine göre bakarak reklam yerleşimi yaptım. amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok sonuçta.
Türkçe siteden bir blogdan nasıl bu gelire ulaştın diye sorarsanız, tbm hep yüksek oldu, 0,50 0,60 tl gibi. bazı günler 1 tl'ye kadar yükseldi. En önemlisi özgünlük, özgün yazım çok, neredeyse tüm yazılarım özgün, ikincisi sabrettim, her gün yazı attım kendim çevirdim yazıları. 1-2 kez makale satın alayım dedim gerçekten makale satın alma ile olmuyor, hem yazılar kötü hem de çoğu google translate, hiç seo pakedi almadım, ucuz veya pahalı, birçok kelimede 1. sayfadayım ancak zaten backlink denilen olay otomatik oluştu. Yani kısaca her konuda organik gittim,özgün ve organik olursanız sanırım oluyor. Tabii dediğim gibi sabır. ilk yıllar günlük 5 tl-6 tl geliyordu, yılmadım arkadaşlar, projenize inanıyorsanız siz de yılmayın derim.
Sorularınız varsa alabilirim.