sworks adlı üyeden alıntı

Benim VPN kullanma amacım daha çok ISP açısından gizliliğimi artırmak, kendi sunucularıma ve admin sayfalarıma sadece kendi VPN'min barındığı IP adresi üzerinden erişebilir yapmak idi. Kısacası kendimce daha güvenli bir internet ortamı oluşturmak...

Veya dünya genelinde kimileri Amerika'da özellikle ismini tam hatırlamasam da Amazon Prime gibi içeriklere ulaşabilmek adına kullanıyor. Veya sadece belirli ülkelerden erişimin izin verildiği içeriklere ulaşmak da diyebiliriz. Çinliler yine kendi ülkelerinden pek çok engelin bulunduğu sosyal medya sitelerine ulaşmak için kullanıyorlar.

Yasaların kabul etmeyeceği, çeşitli cezalara maruz kalabileceğiniz illegal aktiviteler yapıyorsanız zaten VPN sizi korumaz, çok zor.

Bunun dışında boşu boşuna ücretli VPN kullanmanıza gerek yok. Kendi sunucunuzu kurduğunuzda zaten aylık 2.5 dolar gibi bir masraf ile gereksiz maliyetten kurtulabilirsiniz. Ayrıca son zamanlarda yaygınlaşan Cloudflare WARP hizmeti var ve ücretsiz. Henüz yavaş ve hazır olmasa bile ilerisi için umut vaadediyor. Masaüstü sürümleri yolda.


Mrtcn adlı üyeden alıntı

Finansal bilgilerden çok rahat kişiye ulaşılabiliyor. Özellikle piyasadaki bütün popüler cloud firmaları kimseyle papaz olmamak için anında bütün secelenizi verir.



CloudFlare WARP ücretli sürümü ve desktop üzerinde kullanılan versiyonu(kapalı alpha) bir ara denedim. Network trafiğini komple logladıkları ve siber güvenlik amaçlı kullandıklarını zaten biliyordum.

Ücretli olanda hız ve ping düşük özellikle ping 15 msi rahat görüyor. Istanbul üzerinden route edildiği için gayette stabil(Lakin ************* en son yaşanan ddosdan dolayı yönlendirmelerin içine sıçtı şuan 67 ms altına düştüğü yok)

Benim için yeterli bir açıklamaydı teşekkür ederim