Hocam şöyle kenara kendi tavsiyelerimi bırakayım isterseniz :)

Şahsi fikrim Emrah hocadan yana sebebine gelince, anlatımları, örneklendirmeleri vs olarak daha net olduğunu düşünüyorum ve gerçekten sıfırdan başlayanlar için daha olumlu duruyor. Örneğin bir kaç arkadaşım sıfırdan Emrah hocanın videolarıyla başladı, hatta almak istediğiniz kursu almışlardı ve şuanda yazılım alanında sertifika almaya çalışıyorlar :) ( Bu konuda yanlış anlaşılmasın tabi ki diğer hocalarında anlatımları gayet doyurucu ve onlarda tabi ki gayet iyi fakat Emrah Yüksel'in enerjisi biraz daha farklı sanırım )

Şöyle de bir durum var tabi ki; Emrah Yüksel ya da diğer hocalar sizlere çeşitli kapılar açıp, imkanlar sunuyor fakat işin çok büyük bir kısmı da size kalıyor. Örneğin; İngilizce bence bu konuda çok önemli çünkü bir çok kütüphaneyi inceleyip, bir çok bilgi edinebiliyorsunuz. Github, farklı editörler de bu işin çok güzel bir yanı aslında. Sublime Text'de başlayıp Atom'a geçebilirsiniz mesela..

Herhangi bir eğitim serisiyle başlayıp kendinizi araştırmalarla daha da iyi besleyebilirsiniz. Örneğin bahsettiğim editör konusu bence en önemli noktalardan biri aslında çünkü hem vaktinizin çoğunluğu bir editör karşısında geçiyor hem de bu işi sizin için daha eğlenceli / pratik / kullanışlı bir hale getirebiliyor.

Bu arada Youtube'da bir çok video mevcut, isterseniz biraz izleyin belki daha iyi bir şekilde fikir edinmenizi sağlar. Fakat işin en net kısmı bana göre; Başlayıp, detaylı ve sakin bir şekilde inceleyip / dinleyip, bol bol örnek çalışmalar ve kod egzersizleri ile kendinizi geliştirip, yavaştan projelere adım atmak diyebilirim :)

Şimdiden umarım hakkınızda en güzeli olur :)