Cloudflare first byte süresini aslında olumsuz etkilemez. Örneğin benim ABD lokasyonununda bulunan sunucumun testlerde first byte süresi 50-80 ise Cloudflare ile birlikte bu süre 80-150 oluyor. Özellikle PHP bir site ise yani sunucuda cache yoksa 200-250 ms civarında, Cloudflare ile birlikte 250-300 ms değerlerinde oluyor.

Bu kadarlık bir fark siteyi etkilemez. Tabii paylaşımlı hosting üzeride durumlar nasıl onu bilmiyorum özellikle Türkiye’de barınan bir hosting ile Cloudflare sunucusunun etkileşimi ne derece hızlı olduğunu test etmedim.

Ama şöyle bir durum var, Cloudflare statik öğeleri önbelleğe aldığı için css, js veya görseller çok çok daha hızlı yükleniyor. DNS süresi oldukça azalıyor vs vs. Yani zarar veriyormuş gibi görünse de iyi ayarlanmış bir Cloudflare aslında faydalı oluyor.

Lokasyon bazlı değerlendirmek daha uygundur. Ve ayrıca sizin sunucunuzun network gücü de aynı şekilde önemlidir. Mesela Hindistan’da Cloudflare çok yavaştır siteyi hızlandırmak yerine yavaşlatır ama Avrupa ve ABD bölgelerinde ben şimdiye kadar en ufak sorun görmedim.