sworks hocam Google a "cloudflare first byte time" yazınca yüzlerce şikayet var. Hem destek forumunda hem diğer bloglarda. Destek forumunda genelde bu önemli değil yazısını paylaşıyorlar. Bloglarda ise tek çözümün html i de önbelleğe almak gerektiğini. Ama dinamik sitelerde ciddi problem oluşuyor.
Oradaki sonuçlara bakarsanız ciddi gecikmeler var. 1-2 saniyeye yükseliyor TTFB. Cloudflare de bunun farkında ve bu önemsiz diye makale paylaşmış SSS sayfasında bulabilirsiniz.
Sunucu kısmını bilmiyorum ben paylaşımlı hosting kullanıyorum. Ama CF açıklamasında ters proxy kullandığımız için bu kadar gecikme normal diyor. DNS evet hızlı ama proxy açınca ciddi gecikmeler var. Sadece HTML değil statik içeriği de etkilediğini farkettim. Wait TTFB 700 MS - 1.5 sn arasında oluyor.
Google'ın önerisi 200 MS. Neilpatel ve moz un yaptığı testlerde TTFB nin sıralamada çok önemli bir faktör olduğu görmüşler. Tabi tartışmalı bir konu olsa da veriler bu yönde.
Sunucu yanıt süresini beklemek çok can sıkıcı. Dosyaların indirilmesi işlenmesi beklense neyse. Boş yere bekletiyor :) ben de only DNS yaptım bir siteyi. DNS hızlı ama proxy geçirmeyi ciddi artıyor.