Mfa Dediğiniz yavaşlıklarda diğer etmenlerin daha çok etkili olduğunu düşünüyorum.

https://gtmetrix.com/reports/imgbu.com/xmcJt42w#timings

Örneğin yukarıdaki test sonucu benim siteme ait. Sitede ve Cloudflare üzerinde hiçbir şekilde html cache söz konusu değil. Tüm sayfa dinamik olarak PHP ile oluşturulup aktarılıyor yani. Cloudflare proxy aktif ve TTFB gördüğünüz gibi 218ms, kimi zaman ise PHP işlemlerine göre 300-400ms civarında oluyor.

Peki böyle bir first byte olmasının sebepleri neler derseniz:

[*]Apache yerine Nginx kullanılması
    [*]Tamamen optimize ve hafif olması
    [*]HTTP/2, Brotli, PHP7.3 teknolojilerinin aktif olması
    [*]Network gücü iyi olan bulut sunucu kullanılması

Şimdiye kadar bu hususlara tüm sitelerimde dikkat ettiğim için Cloudflare'ın first byte'ı yavaşlattığını bir kez bile görmedim. Ücretsiz Cloudflare sürümü kullanıyorum.

Örnek olarak; Binlerce site ile birlikte ortak bir paylaşımlı hosting, çok sayıda eklenti, eski ve ağır bir tema, PHP 5.x versiyonu, HTTP/1 aktif ise sitede zaten pek bir şey beklememek gerekir. Veya dediğim gibi Hindistan gibi bazı ülkelerde yavaştır Cloudflare. Siz süper hızlı bir sunucuya bile sahip olsanız Hindistan'da TTFB yavaş olacak. Bu kullanıcının şikayet etmesi normal. O yüzden şikayetlere aldırmayın. Doğrudan kendi deneyiminizi baz almanızı öneririm.

Sitenizde Cloudflare hiç aktif edilmeden önce birkaç güne yayarak 10 kez test yapın hepsinin ekran görüntüsünü kaydedin.

Sonra yine aynı testi Cloudflare aktifken yine günlere yayarak yapın ve eski ile yeniyi kıyaslayın. Ben farklı unsurlar da işin içine girdiğinde Cloudflare ile birlikte sadece 50ms first byte süresi gördüğümü hatırlıyorum. Ama belki de X firmasında bunu denemiş olsam çok farklı bir sonuç çıkacak. First byte çok genel bir kavram. Listelenebilecek binlerce first byte faktörü vardır.

Tüm bu testleri sunucunuzun bulunduğu ülkeden yapmanız daha doğru sonuç verecektir. Ayrıca mesela SSL'in bulunması bile sunucu yanıt süresini geciktirir. O yüzdenn belirli bir hıza sahip olması fazlasıyla yeterlidir.