Newspaper dan uzak dururdum. Hem her yerde var hem dehşet hantal bir tema. Kullanıcıları da düşünün. Hızlı diyenlere aldanmayın indirdiği dosya boyutu bile çok fazla. Mobil veriden kimse sitenize girmez. İçine ne kadar özellik basıldıysa o kadar performans düşüşü, kaynak tüketimi artışı ve dosya boyutu (indirme) artar. Bu yüzden olabildiğince basit bir şey seçmek lazım.
Jannah tema son güncellemede büyük bir performans yaması yaptı. Biraz daha hızlı bir tema oldu ama şahsen eksiklikler görüyorum. Admin Ajax sayacı cok yavaş çalışıyor normalde. Bunu da direkt kullanmışlar. Tabi kapatabilirsiniz. Jannahta karşılaştığım en büyük problem sayfa kaldırmasında takilmalar oluşması. Google lighthouse da da bu problem görülüyor. Sayfa kaydirmada kullanilan javascript kodunda bir sorun var ama ayrıntılı bilgim yok. Bütün cihazlarda belirgin mi bilmiyorum ama testlerde görülebiliyor.
Publisher eskiden çok populerdi themeforestten ayrıldı. Tabi o zamanlar felaket hantal bir temaydı. Son durumu bilmiyorum ama özellik bakımından zengin fiyatı da diğerlerine nazaran daha uygundu.
Hangi temayı seçerseniz seçin optimasyon şart.