Kuaza adlı üyeden alıntı

autoptimize eklentisini kullanabilirsiniz.



Bence bir temayi yerden yere vurmadan once ne kadar kisinin kullandigina bakin. 80 binden fazla satilan bir temayi hangi akla hizmet bu sekilde kotuluyorsunuz ?

Kendine ozel mobil eklentisi var, mobil gorunumuyle ayni gorunen amp uyumu var. Ozelliklerini saymakla bitmez ama ne kadar kullandiginizi bile soylemeden insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz.

3 yildir belki daha fazla kullaniyorum, siteme giren 10k ziyaretcinin 9,5 i mobil. (amp artisda) siz kotu sonuc aldiysaniz ya tecrubesizliginizden yada iyi optimize yapamadiginizdan almissinizdir.

cache eklentisi, css, js optimize eklentisi varsa cdn hostunuz ile kullanmanizi oneririm. Bunu her tema icin yapin sadece newspaper icin degil.

Ben uzun yillardir newspaper kullanicisiyim ama jannah daki bildirim ozelligi ilgimi cekti. heralde ikinci tercihim bazen degisir, ilkide olabilir jannah i denemek isterdim.


Bu bana ithaf edilmiş herhalde. 3 yıldır kullanıyor olabilirsiniz. Ben 15 yıldır bu işlerle uğraşıyorum 100 den fazla web site deneyimim var. Bir kaç senedir yoğun optimizasyon üzerine yoğunlaşmış durumdayim. Bir temanın çok kullanılması kusursuz, harika, hızlı olduğu anlamına gelmez. Tema seçerken genelde görselliğine bakıyor insanlar. Ama temanın işlevsellik (bütün site) olduğunun çoğu insan farkında değil.

Newspaper temayla 10bin kullanıcı diyorsunuz belki daha hızlı bir temayla 2-3 kat daha fazla hit alırdınız biliyor musunuz?

Yaptım oluyorla yürümez bu işler, optimizasyon demek en iyi performans demek en verimli seçenek demek. Daha optimize bir temayla kat kat hızlı büyüme ihtimaliniz de vardı. Tabi tek bir şeye odaklanınca görmek zor.

Tema yapımcıları, satın alan kullanıcılar, optimizasyon uzmanları dahil herkes bu temanın ağır olduğunu kabul ediyor. Ama özelleştirilebilir olmasından dolayı tercih ediliyor. Bu kadar fanboyluk iyi değil haberiniz olsun. Kimse newspaper ı hızından dolayı seçmiyor.

Temaların mantığı zaten bir kere özelleştirip, ayar yapıp uzun süre öyle kullanmaktır. Zırt pırt kimse ayarlarıni değiştirmez. Bunun için kullanılmayan bütün özellikler ekstra yüke neden olur. Bu yüzden özelleştirme ayarları en az olan temalar daha iyi performans sağlar.

Webte kb ların bile çok önemi var. Google dahil bütün veri merkezleri dünyada 3g kullanımının çok fazla olduğunu uzun sürede bu hızlarda internete gidileceğini söylüyorlar. 3g bağlantısında sitenizi bir test edin kaç dakika sürüyor?

Optimizasyon konusunda yetersiz olduğumu kim söyledi? Her temayı hız testlerinde %95 üzeri seviyesine getirebiliyorum. Bu skorların çok değeri yok ama yüklenme sitelerini 1 saniye altına cekebiliyorum. Newspaper bu konuda beni fazla uğraştırmisti. optimizasyon konusunda orta üstü bilginiz yoksa yaptığınız şey fanboyluktan başka bir şey değil.

Forumda bu konuda daha uzman hocalar da var hepsi de aynı şeyi söylüyor biraz araştırın görürsünüz. "Ben kullanıyorum harika hızlı hafif" demekle olmaz. Tecrübe lazım bilgi lazım .

Şahsen bimber temasi da çok hantal bir tema. Buna rağmen yaptığım optimizasyonlarla icerisinde analitik ve adsense otomatik reklamlar gibi performans katili kodlar olmasına rağmen 1 sn altında yükleyebiliyorum. Normalde bu temayı kullananlar 10-15 sn yüklenme süresi alır en az.

Sözün özü bilginiz olmadığı konuda insanlara saldırmayın. Yanlış yönlendiren ben değilim fanatiklik yaparak insanları yanlış yönlendiren sizsiniz.

Öneri yaparken burada yaptığım yüzlerce testin ayrıntılı raporunu sunacak kadar vaktim yok. Özetle böyle böyle diyorum. Site adresinizi iletirseniz bakalım ne kadar performanslı