sworks , Mrtcn teşekkürler. Denemeden vazgeçmek istemiyorum. Mantıksal olarak ekstra döngü oluşturacak fakat dinamik içerikle statik içeriği ayrıştırıp ayrı müdahaleler yapmayı düşünüyorum. Subdomain olayi aslında maske evet ama bir kaç şey test etmek istiyorum. Bir çok şey deneme yanılma ile keşfediliyor. Bosverirsek olduğumuz yerde sayarız.

Cloudflare gibi karmaşık yapılarda alınan sonuçlar çok farklı olabiliyor. Bir kaç yabancı blogda rastladım. Yaptıkları testlerle ciddi hız farkları elde etmişler. Kiminin ttfb si 20 MS kiminin 3 saniye ki hemen hemen aynı şartlarda farklı yapılandırmalarla.

Şuan quic cloud test ediyorum. Ciddi manada hız farkı var. Gerçekten adamlar yapmış dedim. Ama beta olduğu için olsa gerek stabilizasyon sorunu var gibi yada yapılandırmada ince ayar gerekiyor olabilir. Önbelleğe alındığı zaman 100 MS nin altına düştü html süresi. Normalde 400 altını görmüyordu. 100 ms de SSL ayrıştırması. Cloudflaredeki dinamik cache de karşılaşılan sorunlara da rastlamadım. Wordpresse adapte etmişler.

Şuan yan sitede test ediyorum. Stabil sonuçlar alırsam ana siteye uygulucam inşallah.

Bytecheck sitelerinde 1300 MS altına düşmezken şuan 200 MS first byte time.

Gtmetrixde tam yüklenme 1.5 MS civarındaydi ortalama. Şuan 400-500 MS boşluklu halde. Bakalım güzele benziyor. Cloudflareden ciddi anlamda daha hızlı geldi ilk testlerde.

Not: litespeed cache + quic cloud