Selamun aleykum, cloudflare ve quic.cloud üzerinde bazı testler yapıyorum. Qc cdn nin dinamik önbelleklemesi gerçekten wordpressle çok uyumlu çalışıyor. Hız değerleri de çok çok iyi. Cf de ilk byte sitesinde ciddi gecikmeler oluyordu. Bunda ise önbelleğe alınmamış halde bile 100-150 MS civarında.
Şimdi konuya geçmeden şunu soyleyim. Cf üzerinden yönlendirme yapıyorum (only DNS) proxyi açayım dedim evet çalışıyor. Yani 2 cdn de aynı anda çalışıyor ama galiba birbirlerinden çekiyorlar. Neyse mesele bu değil.
Statik verileri CF den, dinamik önbelleği de QC den çekmek istiyorum. Hız yanında bir çok sorundan dolayı bunu denemek istiyorum. Mesela statik verilerin çok uzun süre bellekte kalması gerekiyor. Mesela 1 ay diyelim. Ama dinamik bellek çok az süre kalmalı. Bu şekilde ayrıştırılırsa yontemek da daha kolay olacak.
Şunu düşünüyorum, olur mu emin değilim. Sitedeki bütün statik verileri cdn.site.com şeklinde subdomainden çeksem. Bir cname eklemek yeter herhalde. Sonra bu subdomaini CF de proxy olarak ayarlasam statik veriler cloudflare üzerinden geçmiş olmaz mı? Yani bu şekilde önbellek yapabilir miyim? Ana domainin cname adresini de only DNS üzerinden quic.cloud a yönlendiririm. Statik önbelleği kapatirsam sadece dinamik önbellek yapacak. Statik verileri de cf de uzun süre önbellekleyebilirim.
Bu mümkün mü? Denemeden önce sormak istedim. DNS kayıtlarının yayılımı çok uzun sürdüğü için anında deneme yapılamıyor maalesef. Çalışacağını düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Mantıklı mı?