incimsi01 Evet bana o şekilde bir bilgi verdiler. Vergi dairesine kaydolmadan ise genelde freelancerlaın kullandığı online fatura servisleri var. Bu hizmeti veren bi çok websitesi var onuda kullanabilirsiniz.E-Fatura olarak geçiyor.
Bende şunu duzeltmek istiyorum musadenizle e fatura mantığı bu şekilde değil yalnız . E fatura vergi mükellefi olduğun zaman kağıt masrafi düşürmek için tercih etttigimiz bir platform ( kendi sahsimca bazi firmalar kolay olduğu için kullanıyor ) vergi levhaniz yoksa e fatura kullanamiyorsunuz .
Dijital sitelerdeki e fatura olayında öyle üye ol fatura kes mantığıyla çalışmıyor . Önce devletten mühür almanız gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam 170 yada 270 TL idi o muhurle o sitelerde başvuru yapıyorsunuz sizin yerinize gereken işlemeleri hallediyolar mühür PC de takılı iken imzalama gibi bir kac tane prosedür var .
Kısacası gg hariç diğer platformlarda büyük platformlarda vergi levhasız satış yapamazsınız fatura kesmek içinde fatura bastırma gerekyor ki matbalar vergi levhani görmeden basmiyorlar. Her işin ucunda vergi levhası çıkıyor gördünüz mü ticaret = vergi levhasi = vergi vermek = bağkur ödemek = muhasebe ücreti ödemek gibi gibi.... E-ticaret yapıyorum ek isim değil tek isim :)
Sunuda ekleyeyim kağıt masrafi yok ama kestiginiz fatura başına para ödüyorsunuz fatura başı 20 kuruş yada 2 kuruş hafızam bu aralar çok zayıf kusura bakmayın sitelerin yıllık yada aylık ücreti var