sworks evet hocam nasıl yapıldığını biliyorum ama avantajları konusunda kararsız kaldım. "Wordpress image subdomain" veya benzeri aramalarda bir çok site çıkıyor. Hemen hepsi de bunun hem SEO hem hız için faydalı olduğunu söylüyor.
Türkiye'de büyük sitelerin bir kaçına bakmıştım. Şuan sadece onedio yu hatırlıyorum. Onlar da resimleri benzer şekilde subdomainden çekiyorlar.
Türkiye'de büyük sitelerin bir kaçına bakmıştım. Şuan sadece onedio yu hatırlıyorum. Onlar da resimleri benzer şekilde subdomainden çekiyorlar.
Onedio farklı olarak Amazon hizmetlerini kullanıyor. Uzak sunucuda tutuyor resimlerini bu durumda mecburen subdomain kullanıyor. Diğer türlü uzak sunucuya yükleyemez.
Yine bakkal örneğine geleceğim çünkü en iyi öyle anlatabilirim. Onedio aynı şekilde bakkala en hızlı nasıl gidebilirim diyor ve çok fazla ürün alacağım tek başıma taşıyamam o yüzden komşuya gidersem komşum ürünleri taşımamda yardım eder böylece daha hızlı hallederim işimi diyor. Siz ise Onedio komşusuna uğradı bende komşuma uğrarsam bakkala daha hızlı gidebilir miyim diyorsunuz kısacası. Halbuki siz Onedio'ya kıyasla sadece bir poşet taşıyacaksınız. :)
Uzak sunucuda tutuyorsanız resimleri tabiki subdomaine çevirin. CDN kullanıyorsanız yine tabiki subdomain olsun. Bu yüzden sebepsiz yere bunu kullanmanın hiç ama hiç faydası olmaz, olursa sadece zararı olur.