Öncelikle platform kurmak için sağlam bir sermaye gerekiyor. Genelde yapılan yanlış şu ki bu işlere sermayesiz girilebileceği sanılıyor. Çok iyi bir web ve mobil uygulama geliştirmek gerekiyor. Hazır bir sistem alınacak ise bunun kurulumu, takibi ve bakımı için iyi bir ekip gerekiyor. Teknik işleri yerine getirdikten sonra asıl sermaye tüketecek olan kısım tanıtım kısmı. İnsanlar neden udemy dururken sizin hizmetinizi kullansın? Bu soruyu kendinize sorduğunuzda tatmin edici cevaplar alabiliyor iseniz iyi bir tanıtım stratejisi belirlemeniz gerekiyor. Rakibiniz çok güçlü. Bu gücün farkındasınızdır. Ayrıca bu tür sektör liderlerinin fiyatları sektörün aslında en taban fiyatlarıdır. Onların fiyatını yükselten etmen tanıtım masraflarıdır. Aldığınız ürünün ederi 20 lira ise ödediğiniz tutar 30 lira civarındadır. Bu o ürün için 10 lira tanıtım bedeli ödediğiniz anlamına gelir. Tanıtım yapmak zorunda oldukları için yapıyorlar. Bu yüzden maliyet konusunda iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Yoksa fikirde problem yok zaten udemy başarısı ortada.