Teşekkürler yorumlarınız için. Kullandığım tema ve eklentiler (şuan performans için bir çok özellikten feragat edip devre dışı bıraktım) çok fazla veritabanı sorgusu yapıyor. Bu isteklerin çoğunun tekrar etmesine de lüzum yok. Veritabanı sorgusu şuan 100 küsur civarindayken eklemek istediğim eklenti bunu 200-250 sorguya çıkartıyor. Sitede ciddi bir yavaşlama ve sorgu süresinin artmasına neden oluyor 2 saniyeye kadar çıkıyor veritabanı sorgusu!

Memcachenin veritabanını onbellekledigini ve hızlandırdığını biliyorum. Bunu kullanmak istiyorum. Vps, VDS için bütçem yok maalesef.

Geçenlerde opcache yi aktif etmek için çok uğraşmıştım konumu hatirlarsiniz belki. Meğerse PHP 7.3 kullanıyordum ve orada aktif değilmiş üzerinde çalışıyoruz php sürümünü düşürün dediler. Ve performans gerçekten arttı. Bunun gibi performansı arttıracak bir çok PHP bileşeni var. Bunları kullanmak istiyorum. Kısıtlama bu yüzden beni rahatsız ediyor.

Destek biletleriyle aktif edilmesini istediğim özellikler oldu. Bunlar tamamen performans için. Zararı yok bazı paylaşımlı hostingler de aktif durumda. Ama veridyen sunucuya geçmemi bunu aktif etmenin imkansız olduğunu söylüyor mesela. Bunun gibi şeyler.

Not: son destek biletime de aynı cevabı verdiler buyrun.
maalesef ki paylaşımlı hosting hizmetlerinde kişiselleştirme yapılamıyor Muhammed Bey. Kişiselleştirme yapmak istiyorsanız VPS/VDS hizmetlerini tercih etmeniz gerekiyor.