cthax güç toplamak ne demek? Bilmeden konuşmak ayıp değil mi? Birileri Forum açıcam diye konu açınca altına "Forum devri bitti tutmaz" demeyi biliyorsunuz.

Burada kişisel bir şey söylemedim. Forum devrini bilenler beni iyi anlamıştır zaten. Kullanıcılar azaldı, etkileşim azaldı, sıralamalar azaldı... Webmaster olmayan bir çok insan Forum ne demek onu dahi bilmiyor. Sorun çevrenize.

Eski ve otoriter forumların çoğu bile fişini çekti. Wmaraci *** gibi köklü forumlar var ama eskisi kadar aktif mi? Ticaret bölümünü çıkaralım bakalım forumun yarısı bir daha girmez. Para dışında konu açılınca okunmuyo bile kontrol edebilirsiniz. Ticaret forumları ayrı.

Burada söylediğim şey şu : forumlar (genel olarak) düşüş içerisinde. Diyorum ki yeni bir format bulmak bu tür yapıları canlandiracaktir. Hepsi aynı mantık. Birileri bir alternatif ortaya atarsa zaten forumlar daha da batacak.

Alternatiften kastım tam olarak anlaşılmadı galiba. Forum kavramı genel olarak tasarım ve işlev için kullanılıyor. Yoksa sözlükler, soru cevap scriptleri de aynı mantıkta çalışıyor sadece işlev ve tasarımı farklı. Yoksa samimiyet ölmeyecek, aktiflik ölmeyecek