Redis kullanımı Nginx üzerinde olur, faydası da vardır ancak çok gerekli değil bence. Bazen kopmalar yaşanabiliyor mesela redis üzerinde. Uzun zamandır testlerini yaptığım için biliyorum. Paylaşımlı hosting üzerinde istediğiniz ayarları yapamazsınız.

Memcache ise maalesef o kadar iyi verim sağlamadığına denk geldim bir çok kez. Vps üzerinde kendinize göre ayarlarını yaparsanız verim alabilirsiniz.

Opcache her php sürümünde mevcut olmasına rağmen işaretli olmayabiliyor. cPanel üzerinde opcache aktif ettiğinizde problem kalmaz.

Litespeed server üzerinde bulunan siteler için;

* Resimlerin optimize edilerek siteye yüklenmesi: eklenti kullanmadan!
( sitelerin çoğunda smush eklentisini görüyorum mesela. Maalesef bir süre sonra ciddi veritabanı sorgusuna neden olabiliyor. Üstelik gözle görülür bir optimize işlemi olmuyor resimlerde ) Ayrıca site ilk açılışta favicon ve logo önemlidir. 1000x500 gibi ebatlarda kullanılan logolar var maalesef. Logo en fazla 200 x 100 gibi olmalıdır.

* Kullanılmayan temaların tamamen kaldırılması!

* Kullanılmayan eklentilerin tamamen (daima uninstall talimatlarını okuyun ) kaldırılması!

* Litespeed cache eklentisi mevcut iken; Autoptimize eklentisini ayrıca kullanan siteler gördüm mesela. Maalesef bu son derece bilinçsiz bir yaklaşım. Aynı durum başka cache eklentilerini ekleyen siteler için de geçerli. Mesela Super Cache ekleyen siteler gördüm. İki eklenti de direkt htaccess dosyası üzerine yazar kodlarını. Dolayısı ile asla verim alamazsınız.

* Jetpack kullanımı: Asla tavsiye etmiyorum. Cpu artışında birebir etkisi vardır.

* Cloudflare: Site açılır açılmaz hemen cloudflare kullanan siteler var. Neden yapılıyor hiç anlamış değilim. Önce sitenizin tüm ayarlarını yapın, bir süre yayında olsun site. Daha sonra illa kullanacağım diyorsanız öyle alın cloudflare. Aceleniz nedir? Sonra site yavaş açılıyor, kullanım dışı kalıyor vs uğraşır durursunuz. Açıkçası saldırı durumları dışında kullanılmasından yana değilim.

Yukarıda değindiğim başlıklara dikkat ederseniz hosting firmalarına olan şikayetleriniz azalır, buna emin olabilirsiniz.

İyi forumlar herkese.